stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Brežice

Foto: Otroci preživeli noč z Andersenom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.04.2016 16:18

Knjižnica Brežice se je po lanskoletnih nočnih dogodivščinah ponovno pridružila številnim evropskim in slovenskim knjižnicam ter drugim ustanovam, ki so na prav poseben način obeležile 2. april, svetovni dan knjig za otroke in rojstni dan svetovno znanega danskega pravljičarja H. C. Andersena.

Z druženjem smo pričeli v petek, 1. 4. 2016, ob 18. uri. V nočnem dogajanju smo H. C. Andersena spoznavali s pripravo dramatizacije, izdelovanjem lutk in ostalih rekvizitov za dramske uprizoritve pravljic, se preizkusili v različnih igrah, medse sprejeli prav posebne goste – kužke in njihove vodnike Matjaža, Alenko in Tjaža iz Kinološkega društva Brežice, večerjali, spali in zajtrkovali med knjigami … Še veliko drugega vedo o noči povedati sodelujoči – sospalčki, kot smo se poimenovali. Zjutraj smo se staršem predstavili s štirimi krajšimi uprizoritvami Andersenovih pravljic. Steno na hodniku proti mladinskemu oddelku pa še vedno krasi posebno drevo – Andersenovec, ki smo ga »posadili« v noči iz petka na soboto. To ni ne iglavec ne listavec, pač pa knjigavec, katerega plodovi so razigrani, nasmejani in navihani Andersenčki. Drevo najbolje uspeva med pisanimi knjižnimi policami, negujemo pa ga tako, da mu vsak dan preberemo oziroma privoščimo vsaj eno prebrano knjižno stran.
Pri izvedbi dogodka so nam z donacijami pomagali Parna pekarna »PRI PEGAMU« Cerklje ob Krki, Dom upokojencev Brežice in SPAR Brežice, Gimnazija Brežice pa nam je odstopila blazine, da smo v knjižnici udobneje sanjali. Vsem iskrena hvala za pomoč.


Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice