nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Črnomelj

FOTO: Otvoritev učnega objekta – čebelnjaka pri OŠ Loka v Črnomlju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.10.2016 06:10

Čebelarsko društvo Črnomelj je v sodelovanju z Osnovno šolo Loka in Srednjo šolo Črnomelj včeraj svečano predalo v uporabo učni objekt – čebelnjak, ki služi učencem obeh šol za izvajanja dopolnilne dejavnosti čebelarstva.

Zaradi izrednega zanimanja učencev obeh šol in obiska čebelarskega tečaja so si v Čebelarskem društvu Črnomelj prizadevali postaviti čebelnjak. Zaradi veljavnih prostorskih predpisov jim je po daljšem časovnem obdobju uspelo pridobiti upravno dovoljenje za učni objekt – čebelnjak. Z deli za postavitev se je pričelo spomladi 2015, poleti 2016 pa so dela na objektu končana. K temu uspehu so bistveno pripomogli predstavniki podjetništva v občini s svojo finančno pomočjo. Člani društva pa so s prostovoljnim delom sodelovali pri postavitvi objekta.

Na svečani predaji objekta v uporabo tečajnikom so prisostvovali: podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije g. Aleš Rodman, podžupan občine Črnomelj g. Peter Misja, predsednik Čebelarske zveze Bele krajine in član Upravnega odbora ČZS g. Miroslav Rožman, člani ČD Črnomelj, povabljeni gosti in učenci obeh šol. Program ob slovesnosti so pripravili učenci osnovne in srednje šole s svojimi mentorji. Ob tej priložnosti so prizadevnim članom društva podelili priznanja in odlikovanja Antona Janše.