IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brežice

FOTO: Pestra ponudba brezplačnih vadb za starejše v občini Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.07.2015 05:35

Občina Brežice vabi starejše občanke in občane, ki želijo aktivno preživeti poletne dni in svoj prosti čas, da se vključijo v pester program brezplačne rekreativne vadbe. Vadba poteka vsak dan v tednu, razen ob vikendih na različnih lokacijah po občini.

Občina Brežice s podporo projekta »Šport ZA zdravo starost« v programu Erasmus + pričenja s ponudbo brezplačnih programov rekreativne vadbe, v katere želi vključiti predvsem starejše občanke in občane, seveda pa tudi vse ostale zainteresirane. Skupaj je zainteresiranim na voljo 6 različnih vrst vadb v obsegu 27 ur vadbe v posameznem tednu. Izbirajo lahko med nordijsko hojo, vadbo za hrbtenico in moč, splošno rekreativno vadbo, pilatesom in plesom kot rekreacijo. Preizkusijo pa se lahko tudi v kanuju in sup-u.

Vadba poteka na območju celotne občine. Največja izbira v dopoldanskem in popoldanskem času je na voljo v mestu Brežice, kjer je večina vadbe locirana v okolje grajskega parka, en del pa v telovadnici Ekonomske in trgovske šole. Vadijo pa tudi v Globokem, Artičah, na Skopicah, Bizeljskem, Mostecu, Borštu in Športno rekreativnem centru Grič.

Vadbo vodi sedem usposobljenih vaditeljev. Vadba bo potekala predvidoma vse do 30.9.2015.


Občina Brežice je projekt »Šport ZA zdravo starost (Sports for Healthy Aging)« prijavila na razpis Evropske komisije programa Erasmus+ za aktivnosti na področju športa. Projekt sledi ciljem promocije evropskega tedna športa. Evropska komisija želi s tem prispevati k večji ozaveščenosti o pomenu in vlogi športa za zdravje posameznika ter skozi podprte aktivnosti premakniti čim večje število ljudi iz udobja kavčev dnevnih sob v različne športne aktivnosti. V letu 2015 bo Evropska komisija z državami članicami v obeležila evropski teden športa prvič in sicer od 7. do 13. septembra pod sloganom #beactive.

V projektu iz lokalnega okolja sodelujejo tudi Splošna bolnišnica Brežice, Zavod za podjetništvo turizem in mladino Brežice in Kajak kanu klub Čatež. Kot mednarodni projektni partnerji pa Dunavska mreža, Zagreb, Kajak kanu klub Tarkett, Baćka Palanka in Nacionalni park Una d.o.o, Bihać.

Vodja projekta Šport ZA zdravo starost Patricia Čular