franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

FOTO: Plesni klub Novo mesto organiziral medklubsko tekmovanje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.04.2016 06:41

V organizaciji Plesnega kluba Novo mesto je minulo soboto potekalo medklubsko plesno tekmovanje v latinsko-ameriških in standardnih plesih. Poleg domačega kluba so se na povabilo udeležili še Plesni klub Jasmin iz Kočevja, Plesni klub Lukec iz Krškega ter Plesni klub Devžej iz Slovenj Gradca.

Skupaj je svoje plesno znanje, na veliko navdušenje gledalcev, pokazalo prek 70 plesalcev in plesalk. Blesteli so tako najmlajši, ki se s plesom v paru šele spoznavajo, pa do izkušenih državnih prvakov iz uradnih prvenstvev Plesne zveze Slovenije. "Dogodek je predstavljal pravo mešanico tekmovanja, druženja ter predvsem pozitivne energije in zabave, ki jo ples seveda prinaša, tako plesalcem kot gledalcem," so zapisali organizatorji.

Otroci so tako pokazali vse pridobljeno znane, pridobili nove tekmovalne izkušnje, in bili nagrajeni z medaljami ter diplomami za vzpodbudo. Sodniki tokrat parov niso ocenjevali in razvrščali, ampak so za vsak par pripravili skupek komentarjev, pohval in nasvetov, s katerimi bodo lahko svoj ples še izboljšali. Dodatno so dogodek popestrili še prav najmlajši vrtčevski otroci, ki so se predstavili z zanimivimi skupinskimi točkami. Organizatorji ocenjujejo tekmovanje kot zelo uspešno, ki ga bodo prav gotovo ponovili in nadgradili tudi v prihodnje.

Plesni klub Novo mesto deluje že 19. leto in otrokom zagotavlja odlične pogoje za vadbo športnega plesa. Njihovi plesalci in plesalke, ki delujejo pod vodstvom Staše Berkopec in Tomaža Štera, nadaljujejo s pridnim delom in se pripravljajo na udeležbo na različnih tekmovanjih po Sloveniji, pripravljajo pa tudi tradicionalno zaključno plesno revijo, ki bo potekala 9. junija,  v Kulturnem domu v Straži.