stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Brežice

FOTO: Po znanje o zdravilnih zeleh

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.11.2012 19:41

Za ljubitelje zelišč in vse, ki jih zanima narava je danes bil prav poseben večer – iz prve roke so imeli možnost dobiti znanje, veščine in nasvete o pravilnem nabiranju, shranjevanju, kombiniranju zelišč in še čem.


Udeleženci brezplačne delavnice z nazivom Zelišča in pravilna uporaba, ki jo je vodila ga. Nada Kozjek iz Pokleka pri Podsredi, so lahko spraševali, poslkušali in beležili znanje gospe, ki se z zelišči ukvarja že od malih nog, aktivno pa zadnjih 5 let.
Gospa Nada je s seboj prinesla tudi čaje, čajne mešanice, pegasti badelj, ajdo, tavžentrožo... In z veseljem odgovarjala na vsa vprašanja udeležencev.

Udeležence delavnice je seznanila s samimi zelišči - kdaj, kje nabirati, kako sušiti in shraniti, katera zelišča lahko nabiramo, katera se lahko med seboj mešajo in kako jih lahko doziramo, ponudila je kratek opis prehrane – kaj na nas vpliva z dobrim počutjem in kaj naj ne bi uživali zaradi določenih obolenj ter kateri so povzročitelji ter vzroki za naše slabo počutje.
Ob tem je tudi poudarila, da največ napak naredimo prav z napačnim doziranjem zelišč in napačnim načinom priprave in zaužitja, zato naj ne bo odveč pripraviti še kakšno srečanje takšne vrste, ki je pohvalno izpeljano in zanimivo.