volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

FOTO: Počitniške aktivnosti v VGC Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.07.2017 08:12

Počitnice so čas, ki ga otroci lahko porabijo za veliko druženja, igranja in aktivnosti, za katere nam tekom leta zmanjka časa. V tem duhu so tudi v Večgeneracijskem centru v Brežicah obarvali počitniške aktivnosti.

Takšna druženja so se začela s prvim julijskim ponedeljkom in sicer z branjem pravljice Potepuh in nočna lučka. Otroci so z navdušenjem prisluhnili, poklepetali in se pripravili na dopoldansko ustvarjanje. Izdelovali so namreč čokoladne kroglice. Zelo so uživali med mešanjem mase in valjanjem kroglic v mrvicah ali kokosu. Sledile so različne zabavne igre na igralih v ličnem parku, dan pa zaključili s sladico, ki so si jo pripravili.

Torek je bil dan za ustvarjanje. Po pravljičnem uvodu o Sapramiškini sreči in kako je vsak sam svoje sreče kovač, so pod budnim očesom mojstrice Mihaele Kežman izdelovali ogrlice, ki so imele skrivne znake in magično moč. V času, ko so se ogrlice pekle, so se igrali v parku pred Mladinskim centrom in v športni dvorani.

Sredin dan je bil zelo pester. Po jutranji pravljici so začeli ustvarjati. Izdelovali so magnetke. Drobni prstki so ustvarjali čudovite izdelke. In ko jim je začela nagajati lakota, so si malico pripravili sami. Iz različnih vrst sadja so si izdelali slastna nabodala s sadjem povsem po svojem okusu. Preostanek časa so izkoristili za igranje v parku, na igralih, v fitnesu na prostem in v telovadnici.



Četrtkov dan je bil škratovsko obarvan. Najprej pravljica o škratu Kuzmi, nato pa so izdelovali Škrate pomagače, ki so jim pomagali iskati skriti zaklad. Preden so se podali v iskanje zaklada, pa so si pripravili še slastno malico, ki jim je dala energijo za iskanje skritega zaklada. Zaklad so škrati res dobro skrili, saj so ga iskali povsod v parku - na drevesih, ob tem se mimogrede poučili o različnih vrstah dreves, iskali so po klopicah, ograjah, … in ga nazadnje našli v pravi skrinji. In nagrada je bila odlična - odšli so na sladoled.

Petek pa je bil zadnji dan počitniškega druženja v znamenju peke palačink. Mladi kuharski mojstri so pripravili maso za palačinke in jih tudi sami spekli. Namazali so jih s sladko čokoladno kremo in uživali v okusih. Po malici so imeli še tekmovanje v skakanju ristanca. Za konec aktivno preživetega tedna pa so si ogledali še risanko.Teden je bil zanimiv, igriv, ustvarjalen, predvsem pa takšen, da so vsi skupaj zelo uživali.

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.