nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

FOTO: Podjetje Bosch doniralo Društvu Sonček Posavje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.11.2015 16:31

V Boschu so se letos odločili donirati invalidski organizaciji Društvo Sonček Posavje. Zveza Sonček se zavzema za enake možnosti vseh prebivalcev Slovenije, ne glede na njihove telesne in intelektualne sposobnosti, za življenje po svoji predstavi, v sožitju z vsemi prebivalci.


Na dobrodelnem dogodku, ki je potekal v Centru Sonček Krško, so združili prijetno s koristnim in otroke in uporabnike Centra Sonček Krško in otroke zaposlenih iz Boscha povabili k skupni peki piškotov. Otroci so s priljubljeno kuharsko zvezdo Polono Požgan v duhu prihajajočega prazničnega časa spekli piškote, ki so jih nato tudi skupaj pojedli ob čaju in kavi. Polona je bila vesela priložnosti, da s svojo pozitivno energijo razveseli otroke: »V časih, v kakršnih živimo, se mi zdi dobrodelnost še toliko bolj pomembna. Vsi tisti, ki lahko na kakršenkoli način pomagamo, smo to dolžni storiti. Še posebej, kadar gre za otroke«. Otroci so bili veseli tudi animatorja Gogija, ki je z zabavnim igrami poskrbel za sproščeno vzdušje.

Predsednica Društva Sonček Posavje Nataša Solomun se je Boschu zahvalila za donacijo, ki bo društvu omogočila lepši jutri: »V imenu vseh članov Društva Sonček Posavje se iz vsega srca zahvaljujem za donacijo, ki ste jo namenili prav nam. Z doniranimi sredstvi bomo otrokom, mladostnikom in odraslim s cerebralno paralizo in drugimi oblikami invalidnosti omogočili več terapevtskih obravnav, druženje, ustvarjalne, glasbene, kulinarične delavnice, terapevtsko jezdenje, plavanje po hallwick motodi, smučanje s prilagojenimi smučmi, kvalitetnejše zdravstveno terapevtske kolonije, delovne terapije in ostale programe glede na njihove potrebe in želje«.