gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Düsseldorf

FOTO: Posavje na sejmu TourNatur v Nemčiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.09.2015 12:03

Center za podjetništvo in turizem Krško (CPT) se je kot predstavnik regije Posavje predstavil na sejmu TourNatur v sklopu partnerstva pri združenju Pohodništvo in Kolesarjenje GIZ, ki je potekal v nemškem Düsseldorfu.

Sejem TourNatur je z več kot 5000 destinacijami, 275 razstavljavci in okrog 40000 obiskovalci največji sejem za pohodništvo in kolesarstvo v Nemčiji. Tudi letos je potekal v začetku meseca septembra, v sosednjih halah pa je potekal tudi vzporedni sejem Caravan salon, ki je privabil številne lastnike avtodomov.

Poleg CPT Krško so bili na razstavnem prostoru prisotni predstavniki STO, Pohodništva in kolesarjenja GIZ, Julijskih Alp, Hotela Plesnik iz Logarske doline in predstavniki poti Alpe Adria.

Sejem je trajal tri dni, od petka do nedelje in v tem času se je na slovenski stojnici zvrstilo veliko število obiskovalcev predvsem iz Nemčije ter sosednjih držav (Nizozemske in Belgije) nekaj pa je bilo tudi tujcev iz drugih držav. V sklopu sejma so na glavnem odru potekale tudi predstavitve posameznih destinacij in produktov, tako se je predstavila tudi Slovenija s pilotnim projektom Slovenija hodi in regijo Posavje.
Med obiskovalci so prevladovali tako posamezniki ter mladi pari, kot družine z majhnimi otroki in starejši. Večinoma so se obiskovalci zanimali za splošne informacije o Sloveniji, Alpah ter o pohodništvu in kolesarjenju v sredogorju, kamor spada tudi Posavje ter o postajališčih za avtodome. "Na splošno smo bili predstavniki slovenskih organizacij s sejmom zelo zadovoljni, tako z organizacijo kot z obiskom in povpraševanjem ter vsesplošnim vzdušjem na stojnici," so sporočili iz CPT Krško.

V sklopu osrednjega odra na sejmu je bil predstavljen tudi pilotni projekta SLOVENIJA HODI. Predstavitev projekta je bila v nemščini s kratkim uvodnim pozdravom ter s premierno predstavitvijo splošnega videa o pohodništvu v Sloveniji, ki je nastajal pod okriljem domače produkcijske ekipe.

Pri videu sta sodelovala Primož Kozmus, Viki Grošelj in Pia Peršič, režiserske in snemalne zasluge gredo Boštjanu Colariču, pri konceptu pa je sodelovala Ksenja Kragl iz CPT Krško.
V drugem delu predstavitve je sledil video o Posavju, kot primer dobre prakse pri organizaciji pohodniškega festivala. Nazadnje pa še predstavitev poti Alpe Adria Trail, ki povezuje Avstrijo, Slovenijo in Italijo.

CPT ocenjuje, da s prisotnostjo na tujih sejmih pridobiva vse več stikov agencij, medijev in večjih tour operaterjev, ki si bodo ogledali možnosti za pohodništvo in kolesarjenje v Posavju.