stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Krško

FOTO: Prazničen zaključek leta na Klubu posavskih študentov

Piše: Klub posavskih študentov, M.K.

Čas objave:
07.01.2020 09:52

Na Klubu posavskih študentov se ob vstopu v novo desetletje spominjajo uspehov in dogodkov minulega leta, še posebej ravno zaključenega sklepnega projekta KPŠ veseli december, ki obsega pestro dogajanje skozi ves mesec. Leto 2019 je posebej zaznamovala 20. obletnica Festivala za mlade ŠROT, v decembru pa so po nekajletnem premoru ponovno uspešno izpeljali izlet v praznično evropsko mesto.

Začetek leta s smučarijo. Marca KIFL Fešta v Ljubljani. Pa čistilna akcija. Častim ½ litra v Krškem. 20. ŠROT. Tridnevni Mladinski kulturni festival. Brucovanje v Ljubljani. In KPŠ veseli december. Gre za zgolj nekaj najodmevnejših projektov, ki so jih KPŠ-jevci organizirali za mlade v Posavju v preteklem letu. Največji zalogaj jim že 20 let predstavlja zgodba Festivala za mlade ŠROT, ki je skozi zgodovino med mladimi in mladimi po srcu dobil renome najboljšega uvoda v poletje. Obiskovalci (v zadnjih letih) vseh generacij pa iz leta v leto bolj polnijo prizorišče tradicionalnega dogodka ob koncu šolskega leta.

Za pester zaključek koledarskega leta so tudi tokrat poskrbeli s krovnim projektom KPŠ veseli december - dogajanje so začeli že 1. decembra – na dan boja proti aidsu, ko so v organizaciji Dijaške skupnosti Posavja z deljenjem kondomov in rdečih pentljic po posavskih srednjih šolah ozaveščali o nevarnostih nezaščitene spolnosti. Poleg zastopanja interesov mladih pa si še posebej v decembru prizadevajo tudi za humanitarnost, zato so s pridružitvijo dobrodelni akciji Božiček za en dan pripomogli k prazničnosti decembra za vse. Z vsako leto večjo količino zbranih majhnih škatel, ki rišejo velike nasmehe, mladi v Posavju izkazujejo izjemen posluh za sočloveka.

Največje dejanje KPŠ veselega decembra je bila tudi v letu 2019 KIFL Fešta Posavje, ki se je odvila v petek, 20. 12. 2019, v dvorani Mladinskega centra Krško. Za tokrat povsem slovenske glasbene ritme so poskrbeli delno lokalni An'ene, v Sloveniji že dobro poznani Lumberjack, pravo evforijo pa so povzročili Joker out. Dogodek so organizatorji dopolnili z dobrodelno noto, in sicer v sodelovanju z Mladinskim centrom Krško – s svojo akcijo Analogni spomin za dober namen so se pridružili zbiranju prispevkov za mlado družino Makovec­–Mohar, ki je novembra zaradi hudega požara izgubila svoj dom. Obiskovalci so tako v zameno za prostovoljni prispevek domov odnesli neminljiv spomin na KIFL Fešto Posavje 2019 (polaroidno fotografijo).

Kot zadnji dogodek v letu pa so 26. 12. 2019 po nekajletnem premoru vnovič izpeljali izlet v praznično evropsko mesto – na pravljični Dunaj. Ogledali so si največje znamenitosti, se podučili o zgodovini mesta, zvečer pa nazdravili s kuhančkom ob pogledu na eno najlepših okrasitev v Evropi.
Za ekipo Kluba posavskih študentov, ki se je v letu 2019 tudi malce »pomladila«, je tako uspešnih 356 dni. Z vstopom v novo – 366-dnevno obdobje pa se že spogledujejo z novimi idejami, izzivi in priložnostmi za mlade v Posavju.