franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Krmelj

FOTO: Praznik Krajevne skupnosti Krmelj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.10.2015 08:46

Krajevna skupnost Krmelj in Osnovna šola Krmelj sta pripravili osrednjo proslavo ob prazniku krajevne skupnosti, namenu pa je bil ob tej priložnosti predan projekt energetske sanacije krmeljske šole s telovadnico, pa tudi nova kurilnica.

Krajevni praznik je združil kulturni program in podelitev priznanj krajevne skupnosti. Prejemniki letošnjih priznanj za prizadevno delo in dosežke na področju gospodarstva in družbene dejavnosti so postali Drago Berk, Marjan Dirnbek in Krajevna organizacija Rdečega križa Krmelj, za katero je priznanje prevzela predsednica Milena Bregar. Zbrane v kulturnem domu sta nagovorila predsednica krajevne skupnosti Slavica Mirt in župan Srečko Ocvirk.

Pred osrednjo slovesnostjo je pri šoli potekala slovesnost s predajo namenu v letošnjem letu uspešno zaključenih investicijskih sprememb. Zgradbi spodnje šole in telovadnice s celovito energetsko sanacijo nista pridobili zgolj na osveženi, z barvami olepšani zunanji podobi, temveč tudi na energetski varčnosti. Investicija je zajemala novo toplotno-izolacijsko fasado, izolacijo strehe, z novimi so bila zamenjana okna in vrata. Investicijo je izvedlo podjetje GES, Gradbeništvo, energetika in sanacije iz Rogaške Slatine. Vrednost pogodbe je znašala 240 tisoč evrov, investicija pa je sofinancirana s strani evropskega kohezijskega sklada.


Nova pridobitev je tudi kotlovnica z ogrevanjem na lesne pelete v obliki kontejnerske izvedbe, ločene od objekta, kar prinaša še dodatno znižanje stroškov ogrevanja. Kotlovnica ni bila del projekta energetske sanacije, je pa bila s projektom usklajena. Investicijo je izvedlo podjetje Zarja Kovis iz Kamnika kot vodilni partner, ki je oddalo ponudbo skupaj s partnerjem Biomasa iz Luč. Investicija je znašala okrog 97 tisoč evrov. Šola, zgrajena leta 1978, bo imela z vsemi naštetimi ureditvami bistveno bolj kakovostne pogoje za vzgojo in izobraževanje ter šport in rekreacijo.