franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Metlika

FOTO: Praznik občine Metlika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.11.2016 09:56

Sinoči je v športni dvorani pri OŠ Metlika potekala osrednjo slovesnost ob občinskem prazniku s podelitvijo plaket občine Metlika ter plaket za delo na področju športa.

Slavnostni govornik je bil župan občine Metlika Darko Zevnik, ki je povedal o pomenu občinskega praznika in kaj so naredili v preteklem letu.

PLAKETO OBČINE METLIKA sta prejela:
- KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO PLAC – za izvedbo številnih projektov, vključevanje mladih ter pomemben prispevek k bogatenju kulturne podobe občine Metlika

- PODJETJE REPROMAT d. o. o. – za vsestranske izjemne dosežke podjetja, družbeno odgovorno naravnanost ter pomemben prispevek k gospodarskemu razvoju občine Metlika

Podeljeni sta tudi PLAKETI ZA DELO NA PODROČJU ŠPORTA:

- SAMO PETJE - kot najboljši športnik
- ALIDA MALEŠIČ ORLIČ – kot športna trenerka za strokovno delo

Svečanosti sta se udeležila tudi podžupana Semiča in Črnomlja, župani onstran Gorjancev, predstavniki policije in slovenske vojske in predstavniki pobratene občine Wagna iz Avstrije.

Občina Metlika svoj občinski praznik praznuje 26. novembra, kot »spomin« na dogodek iz druge svetovne vojne na bližnjem Suhorju. Na seji v začetku oktobra 1999 so namreč metliški svetniki na tajnem glasovanju za občinski praznik znova potrdili 26. november, torej datum, ki je kot praznik veljal že prej, pod komunizmom, a ga nekaj let po demokratizaciji Slovenije Metličani niso praznovali.

V kulturnem programu so nastopili Mestna godba Metlika, pevski zbor Vitis,folklorna skupina Ivan Navratil Metlika in Viviana Kukar.

Jaka Virant - predsednik KUD Plac


Darko Zevnik - župan Metlike