Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

Tara Zupancic ok (2) Njena.si

Vroča Tara Zupančič priznala, kaj je ukradla

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice Kočevje

FOTO: Prižig prazničnih luči v Kočevju

Piše: Kočevsko, N.K.

Čas objave:
06.12.2019 13:51

Praznične luči so tudi v Kočevju že obarvale mestne ulice in s pričetkom dogajanja v Pravljičnem gozdu na mestni ploščadi razveselile zbrano množico.

Na predvečer Miklavža, v četrtek, 5. decembra, so luči osvetlile Pravljični gozd na mestni ploščadi in vse mestne ulice, s tem pa se je Kočevje tudi letos že tradicionalno malo po 17.00 uri pridružilo mestom po Sloveniji, kjer so že prižgali praznične luči. Do prižiga luči smo odštevali skupaj s županom, dr. Vladimirjem Prebiličem, nato pa so na ploščadi nastopile še Kočevske mažoretke in Kočevska godba. Po prižigu lučk smo se ob animaciji Mali Buja zabavali, otroci pa so skupaj z animatorjem na ves glas klicali Miklavža, dokler ni nastopil najbolj pričakovani trenutek tega popoldneva – prihod prvega decembrskega dobrega moža, ki je otroke in njihove starše ob prihodu pozdravil in najmlajše tudi obdaroval z majhno sladko pozornostjo.

Del Pravljičnega gozda na mestni ploščadi je tudi letos atraktivno igralo – lesena konstrukcija gradu Fridrihštajn, ki je bil poleg Miklavža za otroke najbolj priljubljen del dogodka. Po prihodu Miklavža je za glasbo in zabavo poskrbela še Manca Špik, ki je s svojimi uspešnicami ogrela vse zbrane, praznično dogajanje pa so popestrile tudi stojnice na mestni ploščadi, kjer so bili za obiskovalce na voljo okusni prigrizki, po cimetu dišeč topel čaj, številni ponudniki pa so ponujali tudi izvirna darila lokalnih ponudnikov.

Decembrsko dogajanje v Pravljičnem gozdu se bo nadaljevalo že 11. in 12. decembra z novoletnima bazarjema Vrtca Kočevje in OŠ Stara Cerkev ter pestrim glasbenim dogajanjem v drugi polovici meseca decembra, ko bodo na mestni ploščadi nastopili še: Nina Pušlar, Danilo Kocjančič s prijatelji, Kočevski glasbeniki (Roman Zupančič, Estrellas duo, Nika in Nejc, Charlie Butterfly, MoveMental), Samuel Lucas, Oto Pestner s skupino, december pa bodo zaključili s silvestrovanjem, ki bo za otroke potekalo s predstavo Snežna vila in obiskom Dedka Mraza ter s Čuki za odrasle.