kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Čeprav je nesreča močno zaznamovala njeno življenje, Juliane ne dojema sebe kot žrtev, temveč kot pr Odkrito.si

17-letnica, ki je ubežala smrti

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Novice Bela Krajina

FOTO: Promocija Bele krajine turistom iz dežel Beneluksa

Piše: RIC Bela krajina

Čas objave:
24.01.2018 08:44

Belokranjci so bili v letu 2018 ponovno izbrani s strani Slovenske turistične organizacije, ki je organizator predstavitve turistične ponudbe Slovenije

Izbrani so bili, da izvedejo animacijo na 100 kv. m. veliki slovenski stojnici, na enem izmed največjih turističnih sejmov v Beneluksu.

Gre za sejem Vakantiebeurs 2018, ki poteka v sredini januarja v nizozemskem mestu Utrecht, razteza pa se na 70000 kv. m. razstavne površine s 1100 razstavljavci. Sejem je ponovno pritegnil več kot 110.000 obiskovalcev, ki gredo v povprečju 2,5 krat letno na dopust, za počitnice pa porabijo več kot 3000,00 € na osebo.

Prvi dnevi sejma so bili namenjeni obiskom turističnih novinarjev in poslovnih gostov. Naslednje dni pa so belokranjsko stojnico oblegali tako starejši posamezniki in pari, ki se na počitnice radi odpravljajo z avtodomom, kot mlade družine z otroci, vsi pa si na dopustu želijo doživetja in aktivnosti, kar Bela krajina s Kolpo in s svojimi naravnimi danostmi zagotovo ponuja.


Belokranjski animatorji in informatorji so izvajali animacijo in predstavljali turistično destinacijo Belo krajino in reko Kolpo. Na tokratnem sejmu so sodelovali predstavniki iz Turizem Malerič, Mini Resort Kolpa, Gostinstvo in turizem Metlika, Vinogradništvo Dolc, Folklorna skupina Dragatuš, Krajinski park Kolpa in Razvojno-informacijski center Bela krajina, ki je tudi organiziral belokranjsko odpravo na sejem.

Pozornost so pritegnili z izvajanjem vinske degustacije, s peko pogače, z risanjem z vinom (vinorel), z atraktivnim xxl volnenim pletenjem, z izdelavo belokranjskih pisanic, z belokranjsko glasbeno dediščino (igranje tamburice), z likom Pastirček za najmlajše in seveda s predstavitvijo turistične ponudbe Bele krajine ter s fotografiranjem z ozadjem vinorodnega okoliša Bele krajine.

Obiskovalci so se zanimali predvsem za kolesarstvo in aktivnosti v naravi ter gastronomijo Bele krajine ter se pozanimali o možnostih nastanitve in aktivnostih za družine. Slovenska in belokranjska predstavitev je na sejmu doživela topel sprejem in gnečo pred stojnico, veliko obiskovalcev pa je pohvalilo postavitev razstavnega prostora ter animacijo.

Belokranjski informatorji in animatorji se odpravljajo v Bruselj, kjer bodo v začetku februarja predstavili turistično ponudbo Bele krajine, v aprilu pa odhajajo na avstrijski trg.