Ana Klašnja in Miha Krušič Svet24.si

Ana Klašnja se je razšla z dolgoletnim partnerjem

joe biden cepljenje koronavirus Svet24.si

Biden se je že cepil s tretjim odmerkom

hrvaška policija1 Svet24.si

Zagreb pretresel nov zločin: Željko odšel na ...

hisa bazen snezic novigrad pl1 Reporter.si

Nepremičninski imperij Janševega svetovalca Roka...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

Mlekuž Odkrito.si

To se je zgodilo predsedniku Sindikata policistov ...

peter vilfan Ekipa24.si

ŽALOSTNI Peter Vilfan! Neverjetno, kako je usoda ...

Novice Bela Krajina

FOTO: Promocija Bele krajine turistom iz dežel Beneluksa

Piše: RIC Bela krajina

Čas objave:
24.01.2018 08:44

Belokranjci so bili v letu 2018 ponovno izbrani s strani Slovenske turistične organizacije, ki je organizator predstavitve turistične ponudbe Slovenije

Izbrani so bili, da izvedejo animacijo na 100 kv. m. veliki slovenski stojnici, na enem izmed največjih turističnih sejmov v Beneluksu.

Gre za sejem Vakantiebeurs 2018, ki poteka v sredini januarja v nizozemskem mestu Utrecht, razteza pa se na 70000 kv. m. razstavne površine s 1100 razstavljavci. Sejem je ponovno pritegnil več kot 110.000 obiskovalcev, ki gredo v povprečju 2,5 krat letno na dopust, za počitnice pa porabijo več kot 3000,00 € na osebo.

Prvi dnevi sejma so bili namenjeni obiskom turističnih novinarjev in poslovnih gostov. Naslednje dni pa so belokranjsko stojnico oblegali tako starejši posamezniki in pari, ki se na počitnice radi odpravljajo z avtodomom, kot mlade družine z otroci, vsi pa si na dopustu želijo doživetja in aktivnosti, kar Bela krajina s Kolpo in s svojimi naravnimi danostmi zagotovo ponuja.


Belokranjski animatorji in informatorji so izvajali animacijo in predstavljali turistično destinacijo Belo krajino in reko Kolpo. Na tokratnem sejmu so sodelovali predstavniki iz Turizem Malerič, Mini Resort Kolpa, Gostinstvo in turizem Metlika, Vinogradništvo Dolc, Folklorna skupina Dragatuš, Krajinski park Kolpa in Razvojno-informacijski center Bela krajina, ki je tudi organiziral belokranjsko odpravo na sejem.

Pozornost so pritegnili z izvajanjem vinske degustacije, s peko pogače, z risanjem z vinom (vinorel), z atraktivnim xxl volnenim pletenjem, z izdelavo belokranjskih pisanic, z belokranjsko glasbeno dediščino (igranje tamburice), z likom Pastirček za najmlajše in seveda s predstavitvijo turistične ponudbe Bele krajine ter s fotografiranjem z ozadjem vinorodnega okoliša Bele krajine.

Obiskovalci so se zanimali predvsem za kolesarstvo in aktivnosti v naravi ter gastronomijo Bele krajine ter se pozanimali o možnostih nastanitve in aktivnostih za družine. Slovenska in belokranjska predstavitev je na sejmu doživela topel sprejem in gnečo pred stojnico, veliko obiskovalcev pa je pohvalilo postavitev razstavnega prostora ter animacijo.

Belokranjski informatorji in animatorji se odpravljajo v Bruselj, kjer bodo v začetku februarja predstavili turistično ponudbo Bele krajine, v aprilu pa odhajajo na avstrijski trg.