stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Ribnica

FOTO: Radio mlajku, frekvenca brez dlake na jeziku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.02.2016 15:28

Sinoči je ribniška športna dvorana pokala po šivih. Poldruga tisoč glava množica je z napetimi ušesi prisluhnila »trem frekvencam« Radia Mlajku iz Hrovače.

Večer brez dlake na jeziku je postregel z bogatim menijem predvsem lokalnega humorja, šeg in tudi zbadljivk. Skratka, vedno aktualen, žgečkljiv, vendar ne žaljiv, je hrovaški Radio Mlajku pripravil večer smeha.

Sicer se je Radio Mlajku prvič na frekvenci »Hrovača 2004« oglasil tega leta, ko so rojaku Janezu Škrabcu na poseben način voščili 40 rojstni dan. Na svojem programu nepretrgoma predvajajo novice, ki so jih pri zbiralnici mleka, pod vaško lipo, svoj čas prinašale hrovaške mlekarice.

»Od drugih medijev se razlikujemo po tem, da se poslušalci predvsem dobro počutijo in nasmejejo po prejemu nove informacije,» je dejala Maruša Prelesnik.

Iz frekvenc Radia mlajku se oglašajo štiri gostobesedne ženičke in eden manj zgovoren, a zato nič manj pameten gospod. Pod rutami in klobukom se skrivajo rojeni Hrovačani, ki so svoj pečat v Ribnici pustili tudi kot Gledališka skupina VETD Hrovača.

Njihove like odlikujejo karakterne lastnosti, v katerih se lahko najde vsak posameznik: France; igra ga edini moški predstavnik Gregor Prelesnik; je copata, mediator, razgledan, največji kmet v vasi, ki rad zahaja v lokalno gostilno Lobajnca. Je redkobeseden, a tisto, kar pove, drži. Johana; predstavlja jo Nina Demšar; je velika poznavalka vseh ljudi. Rada hodi na oddih v hotel Delfin v Izolo.


Za krilo se jo še pri 40-ih drži sin Franci. Mica; igra jo Anja Bolha; je tiha dolgoletna vdova, ki se malokrat prepira. Če ne bi bila v družbi opravljivk, bi jo lahko zamenjali za navadno ženico. Ima najmanj mleka. Rada hodi k frizerki Danici.- Franca; upodablja jo Maruša Prelesnik Zdešar; je krščanska duša, ki pogosto hodi na Brezje k Mariji pomagaj. Ves čas se križa in slepo zaupa župniku.

Tudi penzion mu rada nese, samo da dobi odpustek. Pavla; pod njeno ruto se skriva Katja Prelesnik; ima sorodnike po celi ribniški dolini. Zelo hitro govori in vedno hoče biti najbolj pametna. Mlekarice in mlekar jo težko preglasijo. Ima borčevsko penzijo. Zasedba Radio Mlajku je nepogrešljiva stalnica lokalnega kulturnega dogajanja.

»To, da so bili v četrtek v Hrovači terorista, je najbolj sveža novica, ki smo jih oznanili občinstvu, » je dejala Maruša Prelesnik.

Za njimi je skoraj 200 nastopov. Celovečerni dogodek je povezovala Bernarda Žarn, s humorističnimi vložki jo je dopolnjeval Miha Brajnik . Glasbeni del večera sta zapolnila Izolan Rudi Bučar in Žiga Bižal , pol Kočevec, a že nekaj časa celi Ribničan, je v lokalnem okolju priljubljen kantavtor.

Maruša Prelesnik o nastopu


Maruša Prelesnik o novicah