franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Mirna

FOTO: Rebalans zaradi projekta Vodovodni sistem Zabrdje-Praprotnica

Piše: Radio Krka/LAPEGO

Čas objave:
30.09.2015 11:05

Občinski svet Občine Mirna se je včeraj sešel na svoji 6. redni seji, na kateri je bil ena od osrednjih točk sprejem rebalansa letošnjega proračuna zaradi usklajevanja prihodkov in odhodkov predvsem pri projektu Vodovodni sistem Zabrdje-Praprotnica.

Gradnja vodovodnega sistema Zabrdje-Praprotnica je skoraj končana. V prihodnjih dveh letih naj bi nekaj več kot 1000 prebivalcev na mejnem območju med občinama Trebnje in Mirna dobili kakovostno pitno vodo iz javnega vodovodnega sistema, ki bo v upravljanju Komunale Trebnje. Predvsem zaradi uskladitve investicijskih odhodkov pri tem projektu je mirnski občinski svet včeraj sprejel drugi rebalans letošnjega proračuna.

»Glede na spremembo višine prihodkov, ki jih nadomeščamo z drugimi viri financiranja - torej zmanjšanje dohodkov iz naslova dohodnine – nadomeščamo z drugimi viri prihodkov iz naslova komunalnih prispevkov in iz naslova prodaje občinskih zemljišč. Tako spremembo inanciranja je mogoče doseči le z rebalansom, ne pa s sklepi o prerazporeditvi proračunskih sredstev, ki so običajno skladno z odlokom o proračunu namenjeni prerazporeditvi sredstev na odhodkovni strani,« pojasnjuje direktorica Občinske uprave Občine Mirna Tanja Šinkovec. (-pripeta tonska izjava Tanje Šinkovec)

Po sprejetem rebalansu je višina proračuna na prihodkovni strani 3,9 milijona evrov (prej 3,8 milijona evrov) in na odhodkovni strani 4,3 milijona evrov (prej 4,2 milijona evrov). Že na prejšnji seji so se na Mirni seznanili, da je bila realizacija na prihodkovni strani v prvi polovici leta 1,3 milijona evrov, na odhodkovni pa 1,5 milijona evrov.


Ostali sklepi:
Občinski svet je imenoval novo občinsko volilno komisijo, ki jo bo tudi v prihodnje vodila Stanka Žužek Hribar, za predstavnika Občine Mirna v Skupščini Javnega podjetja Komunala Trebnje pa imenoval Davorina Finka. S sprejetjem Odloka o pogrebni in pokopališki dejavnosti so dejavnost urejanja pokopališča določili kot gospodarsko javno službo v izvajanju Komunale Trebnje, ki bo skrbela za pokopališko in pogrebno dejavnost ter urejanje pokopališča.
Občinski svet je v prvem branju sprejel tudi elaborate o določitvi cene izvajanja storitev javne službe oskrbe s pitno vodo, odvajanja komunalne in padavinske vode ter ravnanja z odpadki. V povprečju se cena oskrbe s pitno vodo za 4-člansko družino, ki mesečno porabi 10m3 vode, zniža iz dosedanjih 13,69 evra na 13,25 evra. Prav tako so nove cene za odvajanje in čiščenje odpadne vode v povprečju nižje za 9 odstotkov, medtem ko se cene za ravnanje z odpadki zvišajo za 1,31 odstotka oziroma za 0,0923 evra na 80-litrski zabojnik za komunalne odpadke.
Za naložbe na kmetijskih gospodarstvih so na javnem razpisu razdelili 5822,65 evra, za podporo delovanju društev s področja kmetijstva pa namenili 3000 evrov.

Tanja Šinkovec o rebalansu