volk Dobra karma

Je znak vaše duše volk ali riba? Odvisno, kdaj ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Svet24.si

Nina Ivanič: na pripombe ob upodabljanju zlobnic ...

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

laboratorij, testiranje, koronavirus, berlin Svet24.si

Pomembne ugotovitve nemškega virologa, ki ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma končno pokazal svojo hči

Novice Žužemberk

FOTO: Ruske lepote v Suhi krajini

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.01.2013 13:30

Ta konec tedna je bila v grajski kleti žužemberškega gradu odprta zanimiva razstava ruskega fotografa Edvarda Valerijeviča Kurguzova. Edvard Kurguzov iz mesta Nadim v Jamalsko- Nenetskem okrožju dela kot inžinir v podjetju Gazprom.

S fotografijo se ukvarja že vrsto let, pričujoča zbirka fotografij z naslovom »Ruski sever: skice s polotoka Jamala, pa je nastala na severu zahodu Sibrirje, to je par sto kilometrov stran od polarnega kroga, kjer se razprostrira mesto Nadim s črpališčem plina.

V uvodnem nagovoru odprtja prvega letošnjega kulturnega dogodka v žužemberškem gradu je predsednik TD Suha krajina Vlado Kostevc izpostavil pomen kulturnega sodelovanja z ruskim centrom znanosti in kulture iz Ljubljane.

Številne zbrane sta pozdravila tudi podžupan občine Žužemberk Jože Šteingel in direktor Ruskega centra znanosti in kulture Rifat K. Pateev, ki je napovedal nadaljevanje sodelovanja oziroma kulturne izmenjave med Žužemberkom in ruskim centrom.

V kulturnem delu programa so se predstavile ljudske pevke turističnega društva in ruska glasbena ustvarjalca Irina in Aleksander Guščin.

Razstava, ki je minuli teden gostovala v Udinah v Italiji, bo v žužemberškem gradu za šolarje, ljubitelje kulture in organizirane skupine odprta vse do torka, nato pa se bo preselila v Budimpešto.

Foto.Slavko Mirtič