volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

FOTO: S kanujem po reki Bloodvein

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.04.2016 07:16

Potopis v MC Brežice, S kanujem po reki Bloodvein, bo nocoj ob 20. uri potekal malo drugače. V goste prihajata Kanadčana Becky in Reid Mason.

Sta vodilna na področju tradicionalnega kanadskega kanuja, strokovnjaka s področja veslanja in velika ljubitelja norih doživetij, ki jih ponuja kanadska divjina. V sklopu 6-tedenske turneje po Evropi se bosta ustavila tudi v Brežicah, poleg delavnic na reki Krki pa bosta v MC Brežice predstavila eno od svojih pustolovšin, spust po znameniti reki Bloodvein.

Opisala bosta 300 km dolgo popotovanje z lahkotnim štartom v Provincialnem Parku Woodland Caribou v Ontariu, ki pridobi na hitrosti, ko prečka provinco Manitobo in se razvija v razburkano pot slapov in brzic na poti do jezera Winnipeg. "Spust po reki Bloodvein je kot potovanje nazaj skozi čas. Brezpotje divjine ti daje prvinski občutek. Duhovi pradavnine, piktografija in divjina je s tabo na vsakem koraku ...", pravita Becky in Reid, ki vas vabita na tokratnje potopisno predavanje. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku. Vstopnine ni.