nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Šentjernej

FOTO: Šentjernejski podjetniki, obrtniki in občani na srečanju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.01.2016 12:13

Minuli petek je župan Občine Šentjernej Radko Luzar povabil na srečanje podjetnike, obrtnike in poslovne partnerje Občine Šentjernej.

Zbrane je v nagovoru poleg župana pozdravil tudi direktor Razvojnega centra Novo mesto Franci Bratkovič. Srečanje se je odvijalo v Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju. S skoraj uro in pol dolgim izbranim in pestrim repertoarjem se je predstavil Simfonični orkester Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto. Koncert je povezovala Anita Petrič.

Novomeški simfonični orkester, ki je nastal leta 1989 v Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto, je eden pomembnejših ljubiteljskih sestavov te vrste v Sloveniji. Jedro orkestra sestavljajo učitelji ter sedanji in nekdanji učenci glasbene šole. Prvih 16 let ga vodil Zdravko Hribar, v sezoni 2006/2007 pa je poslanstvo dirigenta prevzel Sandi Franko. Simfonični orkester šteje 95 članov in že četrto leto z veseljem nastopajo v Šentjerneju. Poslušalci so poslušali naslednje izbrane skladbe: Georges Bizet: Carmen – Prelude, Edward Elgar: Salut d`Amour, arr. Bob Krogstad: Music from Frozen, Jules Massenet: Meditacija iz opere Thaïs, arr. Ted Ricketts: Satchmo, Glasba Jure Robežnik, besedilo Gregor Strniša: Orion. Z zadnjo skladbo se je orkester poklonil lansko leto preminulemu harmonikarju, skladatelju in utemeljitelju narodno zabavne glasbe Slavku Avseniku. Zbrani so uživali v melodijah bratov Avsenik: Mi ga spet žingamo, Ljubezen in hrepenenje ter Prelepa Gorenjska, ki so nastale izpod peresa Bojana Adamiča. Na koncertu sta navdušili tudi solistki Manja Slak in Ana Čop.