Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Sevnica

FOTO: Sevnica - župan sprejel najuspešnejše učence

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.06.2016 12:56

Občina Sevnica je na sevniškem gradu včeraj gostila najuspešnejše učenke in učence osnovnih šol, ki so skozi devetletno izobraževanje izkazali izjemne uspehe, velik potencial na različnih področjih, posegali po najvišjih ciljih ter dajali vzor in zgled svoji generaciji.

 Pohvalo in knjižno darilo, novembra lani izdano monografijo Občina Sevnica, je letos prejelo 17 učenk in učencev, predlaganih s strani šol.

Na sprejem so vsako leto povabljeni učenci in učenke osnovnih šol, ki so v zadnjem triletju prispevali k ugledu šole in izstopali po uspehih in rezultatih iz znanja, športnih in šahovskih dosežkih, na kulturnem področju, v projektih šole, na natečajih, ali pa dosegli uspeh na državnem ali mednarodnem tekmovanju. Iz Glasbene šole Sevnica sta kriterija izbora doseženi uspehi učencev na glasbenih tekmovanjih oziroma njihovo nadaljevanje šolanja na srednji šoli glasbene smeri.

Navzoče je uvodoma nagovoril gostitelj sprejema, župan Srečko Ocvirk. Dejal je, da je pot mladega človeka v svet gotovo velik izziv, naloga lokalne skupnosti pa je ob tem prepoznati in pohvaliti odličnost in uspešnost. Zaželel jim je še veliko uspehov, pa tudi nadaljnje aktivne vključenosti v družbo in s tem družbene odgovornosti. Podobne želje je navzočim namenila tudi predsednica aktiva ravnateljev, ravnateljica Osnovne šole Tržišče, Zvonka Mrgole.

Prireditev, ki je potekala v poročni dvorani sevniškega gradu, sta z glasbenima točkama obogatila učenka Glasbene šole Sevnica Tinkara Jene z violončelom in Žan Repovž s pozavno, sicer tudi oba prejemnika priznanja.