volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Ribnica

FOTO: Skaza in Planko državna prvaka v duatlonu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.04.2016 14:14

Triatlon klub Inles Rio Ribnica je bil, tako kot vsa leta doslej, odličen organizator že 17. dualton tekmovanja, s katerim je uradno odprta sezona v duatlonu in triatlonu v Sloveniji. To je bila edina tekma v duatlonu letos in hkrati tudi tekma za državno prvenstvo, saj Triatlon zvezi Slovenije ni uspelo najti prirediteljev, ki bi izpeljali več teh tekmovanj.

Morda je bila tudi zaradi tega rekordna udeležba; v štirih starostni skupinah se je v boju za najvišja mesta s štartom in ciljem v ribniškem gradu podalo več kot 260 tekmovalcev (veliko jih je prišlo tudi iz Italije), največ jih je bilo v osrednji tekmi dneva, sprtin duatlonu, ki je bila tudi izbirna za državno reprezentanco.

Udeleženci so morali sprva preteči pet kilometrov, nato pedala na kolesu vrteti 20 kilometrov, ob koncu pa preteči še 2,5 kilometra. Med člani je prepričljivo slavil Matevž Planko (Trisport) Kamnik, drugo mesto je zasedel Rob Svenšek (Gorenjska), tretje pa Matic Modic (Telemach).

Med članicami je prav tako prepričljivo slavila Eva Skaza (3K) Maribor, kot druga je ciljno črto prečkala Maruša Klemenc (Utrup), za njo se je uvrstila Tjaša Vrtačič (Trisport). "Še posebej nas dviguje veliki interes otrok za ta šport. Tudi njih je bilo tokrat na štartu več kot prejšnja leta," je dejal Miloš Petelin, trener TK Inles Riko.

Triatlon klub Inles Riko Ribnica bo tudi letos v Kočevju znova organiziral tekmovanje v triatlonu, ki bo 11. junija, 12. junija pa bo na Blokah še Kros triatlon Bloke 2016.

Matevž Planko o tekmi


Eva Skaza o tekmi