stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Krško

FOTO: Skozi objektiv kamere so se soočali s problematiko odpadkov

Piše: LIJAmedia/M.B.

Čas objave:
05.11.2018 14:37

Skupno 22 mladih od tega 16 iz občine Krško je letos sodelovalo na multimedijskih delavnicah produkcije LIJAmedia, na katerih so se učili uporabe kamere, priprave zgodbe in montaže.

20180927_130227.jpg
Multimedijske delavnice so potekale od pomladi do jeseni 2018
M.B.

Multimedijske delavnice so potekale od pomladi do jeseni 2018 v sodelovanju s partnerji: Valvasorjevo knjižnico Krško, VGC Krško in ob podpori Društva gluhih in naglušnih Krško, Šolskega centra Krško ter OŠ Podbočje. Poudarek je bil predvsem na praktičnem delu.

20180927_130154.jpg
Projekt je delno sofinancirala občina Krško
M.B.

Udeleženci so preko delavnic spoznavali različne vloge in znanja v multimedijski industriji: snemalec, zvočni tehnik, montažer, igralec, novinar, v okviru delavnic pa so pridobili tudi različne druge kompetence in znanja: delovanja v timu, razvijali komunikacijske sposobnosti, spoznavali snemalno tehniko, nove računalniške programe in video kot medij.

DSC_0088.jpg
Med drugim so izdelali promocijske filme za mednarodno akcijo Še zadnjič očistimo svet
M.B.

V okviru projekta je nastalo 8 kratkih filmov na družbeno aktualne teme, predvsem varstvo okolja in ohranjanje naravne dediščine ter vsakodnevnega življenja gluhih in naglušnih. Med drugim so izdelali promocijske filme za mednarodno akcijo Še zadnjič očistimo svet (Word cleanup day) in dokumentirali čistilne akcije, ki so potekale 15. septembra v občini Krško.

DSC_0074.jpg
Udeleženci so preko delavnic spoznavali različne vloge in znanja v multimedijski industriji
M.B.

Filmi so na ogled na youtube kanalu produkcije Lijamedia in preko facebook strani Lijamedia, ki vzdržuje tudi facebook skupino Posavje snema, kjer delijo izdelke nastale na delavnicah in različne informacije iz tega področja. Film Osebna asistentka, ki govori o podpori gluhim in naglušnim v vsakodnevnem življenju pa bo 17. novembra ob 15. uri prikazan na filmskem festivalu gluhih in naglušnih v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu.

DSC_0084.jpg
Sodelovalo je 22 mladih
M.B.
Projekt je delno sofinancirala občina Krško, ostala sredstva pa so v produkciji zagotovili sami. Podobne aktivnosti načrtujejo tudi v naslednjem letu in sicer se bodo še naprej z mladimi posvečali izdelavi filmov na teme kot je varovanje okolje in naravne dediščine ter različne družbene teme.