Anatoli Antonov Svet24.si

V Kremlju nekateri razmišljajo o ameriški ponudbi

Borut Pahor - ležeča Svet24.si

»Zaradi spremembe oblasti se ne menja celotne ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

Jan Plestenjak Odkrito.si

Medtem, ko je Jan bil na odru, smo mi v zakulisju ...

Stožice navijači Ekipa24.si

Kaos v Stožicah! Navijači vdrli na igrišče, ...

Novice

FOTO: Slavnostna otvoritev ceste Ivanja vas - Mirna Peč

Piše: R.K.

Čas objave:
19.06.2021 10:00

Včeraj je v sklopu občinskega praznika Občine Mirna Peč potekala slavnostna otvoritev ceste Ivanja vas-Mirna Peč, kjer so uredili pločnik in javno razsvetljavo ter talne premostitvene ovire in bo tako ta cesta odslej varnejša tako za voznike, kolesarje, predvsem pa za pešce in šolske otroke.

Naložba je pomemben del urejanja središča občine, pogodba pa je obsegala obnovo dobrih 800 metrov cestišča.  Kot je povedal župan Adrej Kastelic, so ob začetku urejanja ugotovili, da je nosilna konstrukcija ustroja cestišča v zelo slabem stanju, zato so se potem odločili, da bodo zamenjali kompletno infrastrukturo v cestišču, kar pomeni, da so uredili vodovod, meteorno in fekalno kanalizacijo in pa pripravili kanalizacijo za bodočo elektro kabelsko kanalizacijo na tem območju. Naložba je znašala približno 700 tisoč evrov, 40 odstotkov so zanjo pridobili iz 23. člena Zakona o financiranju občin, preostanek bodo zagotovili iz občinskega proračuna. 

Poleg župana Občine Mirna Peč, Andreja Kastelica, je bil slavnostni govornik na dogodku še državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo, Blaž Košorok. Trak ob otvoritvi je pomagal prerezati tudi direktor podjetja Komunalne gradnje d.o.o. iz Grosuplja, Viktor Dolinšek. Po slovesnosti je župnik blagoslovil cesto in investicija je bila s tem predana svojemu namenu.