profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

FOTO: Slavnostna otvoritev ceste Ivanja vas - Mirna Peč

Piše: R.K.

Čas objave:
19.06.2021 10:00

Včeraj je v sklopu občinskega praznika Občine Mirna Peč potekala slavnostna otvoritev ceste Ivanja vas-Mirna Peč, kjer so uredili pločnik in javno razsvetljavo ter talne premostitvene ovire in bo tako ta cesta odslej varnejša tako za voznike, kolesarje, predvsem pa za pešce in šolske otroke.

Naložba je pomemben del urejanja središča občine, pogodba pa je obsegala obnovo dobrih 800 metrov cestišča.  Kot je povedal župan Adrej Kastelic, so ob začetku urejanja ugotovili, da je nosilna konstrukcija ustroja cestišča v zelo slabem stanju, zato so se potem odločili, da bodo zamenjali kompletno infrastrukturo v cestišču, kar pomeni, da so uredili vodovod, meteorno in fekalno kanalizacijo in pa pripravili kanalizacijo za bodočo elektro kabelsko kanalizacijo na tem območju. Naložba je znašala približno 700 tisoč evrov, 40 odstotkov so zanjo pridobili iz 23. člena Zakona o financiranju občin, preostanek bodo zagotovili iz občinskega proračuna. 

Poleg župana Občine Mirna Peč, Andreja Kastelica, je bil slavnostni govornik na dogodku še državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo, Blaž Košorok. Trak ob otvoritvi je pomagal prerezati tudi direktor podjetja Komunalne gradnje d.o.o. iz Grosuplja, Viktor Dolinšek. Po slovesnosti je župnik blagoslovil cesto in investicija je bila s tem predana svojemu namenu.