oliver dragojevic split slovo ladje bobo9 Svet24.si

Vesna Dragojević: "Še danes, ko zazvoni telefon,...

Srednji Gasteraj 9 - Požar, v katerem sta umrli dve osebi - policijski trak Stop policija Svet24.si

Groza v Ljubljani: zagorela baraka, v njej našli ...

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

4 - Nika Zorjan Njena.si

Nika Zorjan imela vsega dovolj in končno povedala...

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Primož Roglič in Lora Klinc sta bila najprej le ...

Novice

FOTO: Slavnostna otvoritev ceste Ivanja vas - Mirna Peč

Piše: R.K.

Čas objave:
19.06.2021 10:00

Včeraj je v sklopu občinskega praznika Občine Mirna Peč potekala slavnostna otvoritev ceste Ivanja vas-Mirna Peč, kjer so uredili pločnik in javno razsvetljavo ter talne premostitvene ovire in bo tako ta cesta odslej varnejša tako za voznike, kolesarje, predvsem pa za pešce in šolske otroke.

Naložba je pomemben del urejanja središča občine, pogodba pa je obsegala obnovo dobrih 800 metrov cestišča.  Kot je povedal župan Adrej Kastelic, so ob začetku urejanja ugotovili, da je nosilna konstrukcija ustroja cestišča v zelo slabem stanju, zato so se potem odločili, da bodo zamenjali kompletno infrastrukturo v cestišču, kar pomeni, da so uredili vodovod, meteorno in fekalno kanalizacijo in pa pripravili kanalizacijo za bodočo elektro kabelsko kanalizacijo na tem območju. Naložba je znašala približno 700 tisoč evrov, 40 odstotkov so zanjo pridobili iz 23. člena Zakona o financiranju občin, preostanek bodo zagotovili iz občinskega proračuna. 

Poleg župana Občine Mirna Peč, Andreja Kastelica, je bil slavnostni govornik na dogodku še državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo, Blaž Košorok. Trak ob otvoritvi je pomagal prerezati tudi direktor podjetja Komunalne gradnje d.o.o. iz Grosuplja, Viktor Dolinšek. Po slovesnosti je župnik blagoslovil cesto in investicija je bila s tem predana svojemu namenu.