nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

FOTO: Sobotna šola za učence osnovnih šol iz občine Krško

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.11.2015 16:07

Sobotno deževno jutro so učenci OŠ Leskovec pri Krškem, OŠ Podbočje, OŠ Senovo in OŠ Jurija Dalmatina Krško izkoristili za nabiranje novih neformalnih znanj in veščin na različnih aktivnostih.

Sobotno šolo so koordinirali že tretje leto zapored v Mladinskem centru Krško v sodelovanju z osnovnimi šolami. Letošnje leto so potekale delavnice kuhanja, ki je beležila najštevilčnejši obisk, delavnica poslikave majice, dramska delavnica, igranje na bobne in kitaro, raziskovanje v družboslovju, književnost na filmu, likovna delavnica.
Mentorji pa so bili kar učitelji iz OŠ, zaposleni v MC Krško in naši prostovoljci, zunanji strokovni sodelavci mladinskega centra. Sobotne šole se je udeležilo 75 otrok in 16 mentorjev. Delavnice pa so potekale v Mladinskem centru Krško in na OŠ Leskovec pri Krškem. Dan so zaključili s predstavitvijo poteka in rezultatov vseh delavnic ter pokušino jedi iz kuharskih delavnic.

Sobotna šola je primer dobre prakse povezovanja akterjev na področju mladine v lokalnem okolju. Nadalje pa tudi skupnega dela formalnih institucij (osnovne šole) in organizacij, ki mladim nudijo neformalno učenje v sproščenem, kreativnem okolju (Mladinski center Krško). Delavnice so potekale po vnaprej določenih načrtih, kot je to v navadi v šolah in MC Krško, znanja pa so mladi pridobivali glede na lasten interes in z metodama izkustvenega učenja ter aktivne participacije.