profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Krško

Foto: Srečanje pobratenih mest Krško - Bajina Bašta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.06.2015 20:41

Letos v Mladinskem centru Krško zopet gostijo prebivalce iz Krškemu pobratenega mesta Bajina Bašta, Srbija. Mesti sta pobrateni že od leta 1975 dalje, primarni cilj podpisa sporazuma o pobratenju pa je bil poglobitev bratskih odnosov in vsestransko medsebojno sodelovanje, ki bi prispevalo k splošnemu napredku obeh občin.

. Letošnji obisk je trajal štiri dni, od 24. do 27. junija 2015. V sredo jo je zagodlo slabe vreme, zato so popoldne izkoristili za krajši oddih v termah Čatež. Večer pa so nadaljevali na Bazenu Brestanica, kjer je potekal festival za mlade Šrot, ki ga je organiziral Klub posavskih študentov s podporo našega mladinskega centra. V četrtek so si ogledali idilično mestece Kostanjevica na Krki z gradom in jamo, popoldan pa so imeli na Bazenu Brestanica slovensko-srbsko kulturno srečanje, kjer so na kratko predstavili Mladinski center Krško in mesto Bajina Bašta.

Goste in obiskovalce bazena je pozdravila tudi direktorica občinske uprave Občine Krško, ga. Melita Čopar. Po kulturnem delu je sledilo še neformalno druženje ob tipičnih jedeh iz obeh držav. Večerni del pa so gostje preživeli v sosednjih Brežicah, kjer te dni poteka glasbeni festival. Petkovo jutro so preživeli ob ogledu infrastrukture Mladinskega centra Krško in delovanju rezidenčnih društev. Zatem so se odpravili na spust po reki Krki s čolni, ki so ga zaključili s piknikom na prostem.

Zvečer so si ogledali še film »Prevzgojni dom Radeče skozi moje oči«, ki so ga v sodelovanju s Prevzgojnim domom Radeče posneli meseca aprila 2015. Povratne informacije s strani gostov so pozitivne, saj so se med njimi počutili zares dobro. Slovenijo in Krško zapuščajo polni lepih vtisov o naravi, gostoljubnih ljudeh in nepozabnih spominih. Zopet pa se srečajo prav kmalu, ko bodo mladi iz Krškega obiskali Bajino Bašto na tradicionalni regati po reki Drini v mesecu juliju 2016.