901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Šentjernej

FOTO: Sv. Miklavž se je na plac´ v Šentjernej pripeljal s kočijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2016 10:48

Na plac´ v Šentjernej se je včeraj zvečer pripeljal sveti Miklavž in pozdravil najmlajše v občini. Otroci se njegovega prihoda v spremstvu angelčkov zelo razveselili, še posebej pa, ko je med njih prišel s kočijo, ki jo je vozil Franci Gregorič iz Grobelj. A nekaj jih je bilo tudi žalostnih, predvsem tistih, ki so zaradi pogoltnosti nekaterih ostali brez darilc.

Otroci so ga z velikim navdušenjem in veseljem pričakali na trgu, kjer je bila na voljo tudi stojnica, na kateri so članice Društva kmetic Šentjernej pekle šmorn in ga brezplačno delile med otroke in njihove starše. Otroci so svoje želje in pričakovanja izrazili z risbicami, ki so jih prinesli Miklavžu. Druženje je bilo veselo, sproščeno, praznično in prijetno, predvsem ob petju otroškega cerkvenega zborčka pod vodstvom Mirjam Šolar. Pripravili so tudi posebno zgodbico, ki je otrokom pokazala razliko med dobrim in zlem in v kateri so nastopili parklji in angelčki.

Glavni namen dogodka je bilo druženje otrok z Miklavžem ter tudi s petelinom Jernejem, ki je prišel pogledat koliko pridnih otrok je v Šentjerneju. Otroci so prejeli skromna darila, ki so jih delili angelčki. Žalostno pa je bilo, da je nekaj otrok ostalo brez daril, saj so nekateri straši jemali kar po tri pakete, vzeli pa so tudi županovo vino, ki je  bilo pripravljeno za vse tiste, ki so vložili veliko truda v prireditev.

Videti je bilo kot, da so nekateri starši prišli zgolj zaradi darila, čeprav bi prav oni morali biti vzor otrokom in jim v tem primeru pokazati strpnost pri čakanju na podarjeno.

Miklavž je že od nekdaj nosil samo in izključno sladkarije ter sadje. Danes je pričakovanje daril za Miklavža preseglo vse meje in nikar se ne čudimo, ko otroci ne znajo več ceniti malenkosti, ne poznajo strpnosti, prijaznosti in dobre volje.

Občina Šentjernej pripravlja še eno, precej večje obdarovanje otrok v občini, tokrat jih bo obdaril dedek Mraz. Sprejem bo v Kulturnem centru Primoža Trubarja, 17.decembra.

Občina Šentjernej se želi ob tej priložnosti zahvaliti vsem dobrotnikom, ki so prostovoljno sodelovali, pa tudi podžupanu Janezu Selaku, ki je daroval sredstva za obdaritev otrok, kar je sovpadalo s svetovnim dnevom prostovoljstva. Doslej se je na trgu zgodilo kar nekaj prireditev, ki so na plac´ privabile številne obiskovalce, prav vse prireditve pa je občina izpeljala s pomočjo prostovoljcev, za kar ji ni bilo potrebno nameniti nobenega proračunskega denarja. Brez mnogih društev, podjetnikov, glasbenikov in posameznikov v občini ter njihove pomoči, bi bilo naše življenje precej bolj skromno, zato hvala za trud vsakega posameznika in za delo vsakega prostovoljca.