volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

FOTO: Svečana podelitev spričeval poklicne mature na ETrŠ

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.07.2015 19:00

Danes popoldne so v avli Ekonomske in trgovske šole svečano podelili letošnja spričevala poklicne mature in zaključnega izpita se najbolj veselili s kar štirinajstimi odličnjaki. Spomladanski rok poklicne mature 2015 je potekal med 30. majem in 22. junijem 2015. Maturo je opravljalo 53 kandidatov, od tega 44 rednih dijakov in 9 odraslih. Najuspešnejši sta bili Špela Kostevc in Janja Sluga.

Med samoizobraževalci so nekateri poklicno maturo opravljali prvič (v celoti ali v dveh rokih), drugi so opravljali popravne izpite. Skupni uspeh vseh prijavljenih na POM 2015 je soliden: 84,91%, v programu ekonomski tehnik pa kar 93,75 %, v okviru katerega so odrasli opravili maturo celo 100 %.

Med vsemi uspešnimi maturanti kar 14 odličnjakov. Posebej izstopata dijakinji, ki sta osvojili največ točk (21), to sta Špela Kostevc iz 4. Al oddelka program logistični tehnik in Janja Sluga iz 4. Ae oddelka programa ekonomski tehnik. Med odlične maturante šolskega leta 2014/2015 so se vpisali še Mirjam Barbič, Martina Bučar, Christian Bukor, Suzana Katič, Janja Kozole, Iva Marc, David Martek, Anja Mežič, Valerija Stritar, Uroš Šmajdek, Barbara Kmetič in Tjaša Mijoković.

Podelili so tudi 14 spričeval zaključnega izpita v programu trgovec, kjer je bil uspeh 87,5 %. Najuspešnejši je bil Žiga Molan, ki je zbral vse možne točke in prejel spričevalo s pohvalo.

Vsem uspešnim so čestitali ravnatelj Martin Šoško, tajnik poklicne mature Boris Ambrož, Svetovalna delavka Alenka P. Kranjec in razredniki zaključnih letnikov, zbrane pa je nagovoril župan Občine Brežice Ivan Molan, ki je najboljšim izročil tudi knjižne nagrade občine Brežice.

Ob zaključku prireditve je šola podarila tudi najvišje priznanje - kristalno piramido za dijaka oz. dijakinjo, ki je skozi štiri letno šolanje na ETrŠ presegal ostale z izjemnimi dosežki na tekmovanjih iz znanja, pri sodelovanju v različnih mednarodnih projektih, pri promociji šole in zlasti pri medčloveških odnosih in pri med vrstniški pomoči. Letos se je učiteljski zbor odločil, da je najbolj zaslužen dijak Uroš Šmajdek iz 4. Ae oddelka, ki je iz rok ravnatelja in razredničarke Hermine Vučajnk prejel kristalno piramido ETrŠ.

Priložnostni svečani program je povezovala Tara Germovšek, z glasbenimi vložki in recitalom pa sta ga oplemenitili Sara Ban in Tjaša Vugrek pod mentorstvom Alenke Pečnik Kranjec.


Foto: Metka Galič