franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Metlika

FOTO: Svečana podelitov činov in diplom gasilcem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.11.2015 18:46

V okviru praznovanja 60-letnice GZ Metlika in praznika Občine Metlika so v četrtek, 12.11.2015, svečano podelili diplome in čine gasilcem, ki so v letu 2015 uspešno zaključili izobraževanja, ki jih je organizirala gasilska zveza.

V letošnjem letu je Gasilska zveza Metlika organizirala nadaljevalni tečaj za gasilca in tečaj za vodjo skupine. Izobraževanje je potekalo v skladu s programi, ki jih predpisuje Gasilska zveza Slovenije, vsi tečaji na nivoju GZM pa so bili odobreni in nadzirani s strani GZS. V organizaciji Belokranjske gasilske regije je bil v letošnjem letu zaključen tudi tečaj za vodjo enote, katerega je uspešno zaključilo 19 tečajnikov iz naše gasilske zveze in pridobili čin nižji gasilski častnik.

Več operativnih gasilcev se je usposabljalo tudi na Izobraževalnem centru Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu in uspešno pridobili znanja na področju različnih specialnosti – nosilcev izolirnih dihalnih aparatov, tehničnega reševanja, dela z nevarnimi snovmi, itd.

Gasilci so ključni steber sil za zaščito in reševanje, ki le v nekaj minutah posredujemo ob različnih naravnih in drugih nesrečah. Za učinkovito in varno posredovanje je ključno znanje!

V Gasilki zvezi Metlika so ponosni na kolege in kolegice in jim čestitajo za dosežene uspehe. Verjamejo, da predstavlja zaključen tečaj za nekatere izziv za nadaljnje tečaje, za druge potrditev usposobljenosti in možnost prevzemanja novih nalog. Predvsem pa so vzor in spodbuda za mlajše gasilke in gasilce, ki vstopajo v njihove vrste.