nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brežice

FOTO: Telovadci brežiškega Sokola uspešni v Mariboru

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.10.2015 05:49

Minuli vikend sta potekali dve tekmovanji v športni gimnastiki na nacionalni in mednarodni stopnji, ki so se ga udeležili tudi mladi telovadci Telovadnega društva Sokol Brežice s trenerjem Mitjem Kajsem in gimnastičnim sodnikom Dragom Žerjavom.

35. Pokal ŠD Center Maribor

V soboto je potekalo tekmovanje za 35. Pokal ŠD Center Maribor in 5. Memorial Milana Hrastovca v nacionalni stopnji obveznih vajah v mnogoboju šestih orodij: parter, konj z ročaji, krogi, preskok bradlja in drog.
Najmlajša med njimi sta bila Vid Kovačič in Jak Rovan, ki sta tekmovala v skupini OV3. Vid je osvojil 11. in Jak 14. mesto. V OV4 je zmagal Tim Jambriško z osvojenimi 72,45 točkami. Borisu Miloševiću se je tokrat bron za las izmuznil, bil je 4. z osvojenimi 68,25 točkami. Najstarejši med njimi, Beno Kunst, je presenetil celo sodniško komisijo, ki je po temeljiti proučitvi rezultatov ugotovila, da Beno ni bil tretji, temveč drugi z osvojenimi 63,45 točkami.

48. Šalamunov memorial

V nedeljo pa je v isti dvorani v Mariboru potekalo mednarodno gimnastično tekmovanje za 48. Šalamunov memorial. Nastopilo je 120 tekmovalk in tekmovalcev iz 13 držav – Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Italije, Slovaške, Srbije, Albanije, Romunije, Makedonije, Irana, Egipta, Kostarike in Slovenije. Med njimi so bili tudi trije tekmovalci Telovadnega društva Sokol Brežice. Najuspešnejši med njimi je bil Tim Jambriško, ki je tokrat prvič oblekel dres slovenske kadetske reprezentance in se tako pridružil društvenemu kolegu Borisu Miloševiću. Tim je bil zelo uspešen in je osvojil bron na konju z ročaji. Ekipa reprezentantov Slovanije do 14 let, v kateri so bili Tadej Kramberger iz Maribora, Boris Milošević in Tim Jambriško iz Brežice, je osvojila tretje mesto v mnogoboju.

Povezava do videoposnetka objavljenega na Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=YRsK0api1bQ