pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

FOTO: Tudi v Krškem zažarele praznične luči

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.12.2016 10:52

V Krškem so včeraj v Zatonu slovesno prižgali praznične luči, s čimer se je začel praznični december, ki bo postregel s številnimi dogodki.

Pri ustvarjanju novoletne okrasitve so povezali več generacij. Jelka ob vstopu v staro mestno jedro Krškega je sestavljena iz 1.200 plastenk, ki so jih zbirali v vseh osnovnih šolah občine Krško, Šolskem centru Krško Sevnica, Varstveno delovnem centru Krško - Leskovec in Domu starejših občanov Krško. Prizorišče so letos osvetlili tudi s 50 lampijoni, ki so jih poslikali v osnovnih šolah Jurija Dalmatina Krško, XIV. divizije Senovo, Leskovec pri Krškem, Koprivnica, Podbočje, Brestanica, dr. Mihajla Rostoharja ter varovanci v Domu starejših občanov Krško in Varstveno delovnem centru Krško - Leskovec.

Pri okrasitvi starega mestnega jedra so tudi letos sodelovale članice KD Prostor vmes, ki so praznično vzdušje pričarale v Josipininem parku z venčkom želja, v mestnem parku ter v izložbah ob Cesti krških žrtev v starem mestnem jedru. Policijska postaja Krško pa je mestu darovala smreko, ki je v lučeh zasijala na Hočevarjevem trgu.

Zbrane sta pred slovesnim prižigom luči pozdravila župan občine Krško mag. Miran Stanko in predsednik uprave družbe Kostak Miljenko Muha.

Praznično vzdušje so na dogodku, ki ga je vodila Vesna Topolovec, pričarali domači izvajalci, in sicer Vokalna skupina POPsi z gospel pesmimi, mlad narodno zabavni ansambel Gala kvintet, Toni Sotošek z družino in harmonikarji ter zbor OŠ Jurija Dalmatina Krško.