stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Semič

FOTO: Urejajo večnamenski objekt Cerovec

Piše: Radio Krka, B.V.

Čas objave:
11.05.2020 13:50

Občina Semič je v slopu projekta Zdravo in aktivno življenje na belokranjskem podeželju (akronim: Zdravo in aktivno podeželje) pričela z ureditvijo večnamenskega objekta Cerovec. Stavba, ki je bila zgrajena leta 1960, je bila nekoč v lasti Kmetijske zadruge Krka, zadnja leta pa sameva in v njej ni posebnih vsebin.

V sklopu projekta bodo z manjšimi investicijskimi vlaganji (ureditev tlakov, ometa, inštalacij, zunanja ureditev, zamenjava oken in vrat ter nakup opreme za učno kuhinjo, sanitarije, pisarno in za večnamenski prostor) dosegli ponovno funkcionalnost tega objekta. 

gasilski-dom, semič
Večnamenski objekt Cerovec
Foto: Radio Krka, Božo Vidmar

Občina Semič je skupaj s projektnimi partnerji: PGD Črešnjevec, Zadruga Suplimi z. o. o. in podjetje KUSI Sonja Malnarič s.p. pridobila nepovratna sredstva iz podukrepa Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost – CLLD iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Vrednost ureditve objekta znaša 84.687,43 €, pogodbeni izvajalec je podjetje BGD gradnje d.o.o., Gradac v Beli krajini. Skupaj z ostalimi vsebinami projektnih partnerjev znaša celotna vrednost projekta 128.981,66 €, EU sofinancira 85.961,03 €. 

gasilski-dom, semič
Gradbena dela
Foto: Radio Krka, Božo Vidmar

Stavba bo po obnovi namenjena za medgeneracijsko druženje in za izvajanje vrste prostočasnih dejavnosti s ciljem oživitve življenja na podeželju in s tem bogatenja raznolikosti le-tega za mlade (otroci, dijaki, študenti), starejše kmečko prebivalstvo, pa tudi člane društev. Povečala se bo prepoznavnost Občine Semič in posledično regije. Ureditev večnamenskega prostora Cerovec bo zaključena jeseni 2020, celoten projekt pa sredi leta 2021.