računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

konec Njena.si

Sanjski moški: Blaž in Arijanna skupaj smučata,...

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Novice Kočevje

FOTO: Uspešni tudi izven šole

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.05.2013 10:31

Dijaki Gimnazije in Srednje šole Kočevje so se poleg rednih šolskih obveznosti v šolskem letu udeleževali tudi različnih nivojskih tekmovanj, ki so specifična za njihove poklice.

Mizarji in obdelovalci so segali po samem vrhu na lesariadi, prodajalci so tekmovali v tehniki prodaje, celo na Cankarjevem tekmovanju v znanju slovenščine niso manjkali.

Kot je poudarila Nataša Tekavec, pomočnica vršilke dolžnosti ravnateljice Gimnazije in Srednje šole Kočevje, so še posebej ponosni, da so na vseh tekmovanjih krojili vrh u v letu, ko zaradi požara v stavbi Srednje šole pouk izvajajo na več drugih lokacij.

V panogi ročna obdelava lesa na državnem tekmovanju lesarjev je med posamezniki Alojz Škoda zasedel tretje mesto , enako uspešna je bila tudi ekipa v sestavi Alojz Škoda, Simon Hren in Samo Vidrih.

V družabnih igrah je Damijan Vesel osvojil prvo mesto v zabijanju žebljev , Anže Marinčič pa je bil v natančnem žaganju pod kotom 45 stopinj tretji. Nogometaši so osvojili prvo mesto. Tekmovanje v tehniki prodaje, na vrsti je bilo je bilo 37-to, je najstarejše strokovno tekmovanje v programu Trgovec.

Udeležilo so se ga trije dijaki tretjega letnika iz Kočevja, in sicer Nejc Klenovšek, Tonja Meserko in Tjaša Čampa. Maša je v kategoriji obutev zasedla drugo mesto , Nejc pa v kategoriji laki tretje. Naslov letošnjega tekmovanja v zanju slovenščine Z besedami in med njimi je prineslo odlično uvrstitev Patriciji Perkovič.

V svoji kategoriji je dosegla najvišje število točk, in sicer 42 ter tako prejela Zlato priznanje. Nataša Tekavec ni skrivala izjemnega zadovoljstva.

Pod vse uspehe so poleg dijakinj in dijakov podpisni tudi mentorji Jože Pavlič, Drago Brinšek, Mateja Skender, Milenko Đenadić in Janko Marinč ter poleg pomočnice v vršilke dolžnosti ravnateljice Nataše Tekavec tudi Meta Kamšek.


Nataša Tekavec-Lesariada


Nataša Tekavec-Cankarjevo


Nataša Tekavec- Tehnika prodaje