stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Metlika/Lokvice

FOTO: Uspešnih 10 let tekmovanja za pokal belokranjske regije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.08.2016 06:50

V organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva Lokvica je minulo soboto potekalo tekmovanje za 12. pokal Lokvice, ki že deset let šteje tudi za pokal belokranjske regije.

Gasilska regija Bela krajina, najmlajša regija pri Gasilski zvezi Slovenije, združuje 54 prostovoljnih gasilskih društev gasilskih zvez Črnomelj, Metlika in Semič. Aktivnosti na nivoju regije koordinirajo Regijsko poveljstvo z regijskim poveljnikom tovarišem Antonom Planincem, Regijski svet ter strokovne komisije regijskega sveta in regijskega poveljstva. Poleg izobraževanja članov in usposabljanje operativnih enot za učinkovito posredovanje ob večjih intervencijah na območju Bele krajine ali za pomoč regijske enote na drugih področjih Republike Slovenije, so za razvoj gasilske organizacije, tovarištva ter bodočih operativcev pomembna tudi gasilska tekmovanja.

Tako že deset let v organizaciji belokranjske regije poteka v poletnem času ciklus šestih tekmovanj, po dve v vsaki gasilki zvezi, za pokal belokranjske regije. V kategorijah članov in članic oziroma starejših gasilk in starejših gasilcev sodelujejo številne ekipe iz območja Bele krajine, iz drugih slovenskih regij kot tudi iz sosednje Republike Hrvaške. Tekmovanja za pokal belokranjske regije so postala sinonim za odlično organizacijo, korektno in strokovno sojenje ter druženje z odličnimi tekmovalnimi ekipami. Navedeno potrjujejo tudi vrhunski dosežki belokranjskih gasilcev na državnih gasilskih tekmovanjih v organizaciji Gasilske zveze Slovenije kot tudi dejstvo, da je Bela krajina imela svoje predstavnike v slovenski olimpijski reprezentanci na vseh gasilskih olimpijadah po letu 1991; ekipo »članov B« Prostovoljnega gasilskega društva Štrekljevec iz Gasilske zveze Semič.

Na svečanem zaključku 10. tekmovanja za pokal belokranjske regije so bili poleg tekmovalcev, sodnikov in predstavnikov regije in vseh teh belokranjskih gasilskih zvez prisotni tudi župan Občine Metlika gospod Darko Zevnik, podžupan Občine Črnomelj gospod Štefan Misja ter podžupan Občine Semič gospod Bojan Jakša, kar potrjuje odlično sodelovanje lokalnih skupnosti z gasilci, oziroma podporo odgovornih v občinah humanemu poslanstvu gasilske organizacije, so zapisali na Gasilski zvezi Metlika.

Za sodelovanje in dosežene uvrstitve na tekmovanju za pokal Lokvice 2016 so bile podeljene zahvale ter pokali s strani organizatorja. V nadaljevanju svečanosti sta tovariš Anton Planinc, regijski poveljnik in član poveljstva Gasilske zveze Slovenije, ter tovariš Martin Štubljar, predsedujoči Regijskemu svetu belokranjske regije v letu 2016, podelila zahvale ekipam, ki so v letošnjem letu sodelovala na vsaj štirih tekmal za pokal belokranjske regije. Prvim trem ekipam v posameznih kategorijah so bile s strani predstavnikov belokranjskih gasilskih zvez, vseh treh občin kot tudi predstavnikov naše regije v organih GZS, podeljene medalje in pokali. Zmagovalci v posamezni kategoriji so prejeli tudi prehodne pokale, ki po treh zaporednih zmagah preide v trajno last. To je ob zaključku 10. tekmovanja za pokal belokranjske regije uspelo članom PGD Lokvica iz Gasilske zveze Metlika.

Ekipam, ki so v juniju zastopale Belo krajino na državnem gasilskem tekmovanju v Kopru, so bile podeljene zahvale belokranjske regije.

Da se je navedeno tekmovanje razvilo in doživelo prvo desetletnico so zaslužni številni posamezniki, ekipe in društva. Zato so bile podeljene tudi posebne zahvale belokranjske regije organizatorjem tekmovanj, ekipam, ki so sodelovanje vsaj pet let v pokalnem tekmovanju ter sodnikom, ki so več kot pet let v poletni vročini skrbeli za nadzor nad sekundami in kazenskimi točkami. Pozabili niso niti na člane regijskega sveta, ki so v zadnjih desetih letih pripomogli, da je pokalno tekmovanje uspelo.

"Vsi skupaj smo si enotni, da ima tekmovanje za pokal belokranjske regije kot tudi belokranjsko gasilstvo, ki je tudi zibelka slovenskega gasilstva, dobro osnovo in temelje za učinkovito in uspešno prihodnost. Želimo si, da nam pri tem pomagate oziroma nas podpirate." zaključujejo na GZ Metlika.