IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Ribnica

FOTO: Uspešno gasilsko leto v Ribnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.10.2015 08:58

V Ribnici je potekalo tekmovanje v okviru gasilske zveze . Po tri prvo uvrščene v vsaki skupini so s uvrstili na regijsko v Dobrepolje.

Oktober je mesec požarne varnosti, ki ga številna društva oziroma Gasilke zveze tudi na območju zahodne Dolenjske izkoriščajo za promocijo svoje prostovoljne dejavnosti.

V Gasilski zvezi Ribnica, z 20 društvi iz občin Ribnica in Sodražica, poleg rednih obvez poglabljanja že pridobljenega znanja , vzdrževanja opreme in tehnike ter posredovanja ob elementarnih nesrečah, veliko stavijo tudi na tekmovanja bodisi po društvih bodisi v okviru zveze , ki so izbirna za regijska oziroma državna.
V Ribnici je potekalo tekmovanje v okviru gasilske zveze . Po tri prvo uvrščene v vsaki skupini so s uvrstili na regijsko v Dobrepolje. Dosežki tam so dokaz , da mentorji po društvih dobro prenašajo znanje na članstvo, je poudaril Cveto Marinšek, poveljnik Gasilke zveze Ribnica.


Za gasilci je leto velikih dogodkov, nekateri, poudarja Marinšek, pa bodo zapisani v zgodovino. Gre za skupno praznovanje 130 let PGD Ribnica in 60 let Gasilske zvez maja ter pred kratkim organizacijo državne vaje, Železniške nesreče v Lepovčah.

PGD Ribnica, kadrovsko in tehnično osrednje društvo v Gasilski zvezi Ribnica bo skupaj s PGD Velike Lašče utrinke svojega poslanstva javnosti predstavilo jutri. Tako bo dopolnilo nabor dogodkov v tem letu, ki so se na območju zveze vrstili malone vsak mesec.

Cveto Marinšek o tekmovanjih


Cveto Marinšek o dogodkih