IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Črnomelj

FOTO: V Črnomlju mladinska izmenjava Manage Your Vote

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.07.2015 19:17

Mladinski center BIT je v času od 9. do 17. julija v Črnomlju gostil mladinsko izmenjavo Manage Your Vote, ki se jo je udeležilo 42 mladih iz Slovenije, Portugalske, Bolgarije, Romunije, Malte, Hrvaške in Poljske. Glavna tema izmenjave je bilo aktivno državljanstvo in aktivna participacija mladih v družbi.

Z mladinsko izmenjavo so v Mladinskem centru BIT hoteli pokazati mladim, da njihov glas šteje in to ne samo za časa volitev. Zato so v Črnomlju zbrali skupino mladih, ki se zavedajo pomena aktivnega državljanstva in tudi dejstva, da lahko mladi s prostovoljnim delom v lokalnem okolju marsikaj spremenijo.

Udeleženci so se spoznali s primeri dobrih praks iz držav udeleženk in razmišljali o njihovi aplikaciji v lokalnem okolju, ravno tako pa so ustvarjali lastne ideje in predloge za svoje domače kraje. V sklopu projekta so spoznavali način razmišljanja političnih odločevalcev in načine na katere lahko stopijo v stik z njimi ter skupaj dosežejo spremembe. Obiskali so tudi slovenski parlament in evropsko hišo ter podrobneje spoznali delovanje našega političnega sistema. Delo evropskih poslancev in Evropskega parlamenta jim je predstavil vodja informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji mag. Klemen Žumer (na sliki).

Na izmenjavi so ustvarili video s perečimi vprašanji, ki ga bodo posredovali vsem poslancem Evropskega parlamenta, ustvarili pa so tudi lokalne internet oz. facebook kampanje, s katerimi bodo iskali in reševali določene pereče problematike v svojem lokalnem okolju.