stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Črnomelj

FOTO: V Črnomlju o gradnji 3. razvojne osi

Piše: B.F.

Čas objave:
11.05.2018 08:43

Na Občini Črnomelj je bil včeraj 6. sestanek Odbora za spremljanje aktivnosti za gradnjo 3. razvojne osi – južni del. Prisotni so ugotovili, da zadeve tečejo skladno s sprejetim protokolom o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi.

Na sestanku so bili prisotni županji občin Črnomelj in Semič, Mojca Čemas Stjepanovič in Polona Kambič, župan občine Metlika Darko Zevnik ter poleg predstavnikov z vseh treh belokranjskih občin, še Bojan Papler iz Direkcije RS za infrastrukturo, Severin Maffi iz podjetja DARS, Tomaž Kordiš, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine ter Stanislav Malerič, predsednik Območne obrtno - podjetniške zbornice Črnomelj.

sestanek os 2.jpeg

Po pregledu vseh aktivnosti so prisotni ugotovili, da zadeve tečejo skladno s sprejetim protokolom o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi, katerega so dne 6. 10. 2017 podpisali minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, župan Mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedoni, županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič, župan Občine Metlika Darko Zevnik in županja Občine Semič Polona Kambič.

Za 3. in 4. etapo gradnje, to je odsek od priključka Osredek do priključka Maline, se pripravlja gradbeno tehnična in prometna preveritev različnih scenarijev faznosti izgradnje (štiri ali dvopasovnica). Na osnovi te študije bo v jeseni pripravljena razpisna dokumentacija za projektno dokumentacijo.

Sprejet je bil še sklep, da se za prenos investitorstva iz DRSI na DARS d.d. zaprosi za sestanek pri ministru za infrastrukturo čim prej, da ne bi prišlo do zastojev pri pripravi dokumentacije in izgradnje na naslednjih odsekih v Beli krajini.