stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

FOTO: V Disneyland skupina OŠ Bršljin

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.04.2013 09:03

Novomeški Revoz je podelil nagrade finalistom natečaja Varnost in mobilnost za vse. Zmago so si priborili učenci Osnovne šole Bršljin.

Revoz je v sodelovanju z republiško Agencijo za varnost v prometu letos že šestič zagotovil izvajanja mednarodnega programa Varnost in mobilnost za vse na slovenskih osnovnih šolah. Med več kot 50 prijavljenimi skupinami se je v finale, ki je potekal včeraj v Revozu, po ocenah žirije uvrstilo šest projektnih skupin z osnovnih šol Bežigrad, Bršljin, Šentvid pri Stični, Prestranek, Šmartno v Tuhinju in Šmihel, podružnica Birčna vas. Po prepričljivem nastopu na zaključnem dogodku, ki ga je s humorjem in s svojimi pesmimi popestri tudi raper Zlatko, so si zmago priborili učenci novomeške OŠ Bršljin.

Vseslovenski natečaj Varnost in mobilnost za vse je doslej požel veliko uspehov, tako kar se tiče udeležbe kot tudi doseženih rezultatov – lani je namreč projekt OŠ Mirana Jarca iz Ljubljane zmagal celo v mednarodnem merilu. Letos pa je devetčlanska skupina OŠ Bršljin strokovno žirijo prepričala z ambiciozno zastavljenim projektom in zagnanim delom, v katerega so vključili številne sodelujoče: starše otrok, predstavnike mestne občine, krajevne skupnosti in policijske uprave, o njihovem delu pa so poročali tudi lokalni mediji. Otrokom je uspelo zagotoviti ureditev novega avtobusnega postajališča, na varnejši in primernejši lokaciji pred šolo, hkrati pa so dosegli, da več sošolcev za pot v šolo in domov uporablja organiziran ali skupinski prevoz. Izjemna nagrada - potovanje na zaključno prireditev Varnost in mobilnost za vse v Disneyland - je zagotovo poplačala njihov trud in vztrajnost pri delu na projektu.

Tudi preostale finalne skupine so za svoj trud in izdelavo projekta prejele nagrado Revoza, in sicer donacijo v višini 500 €. Nagrade je otrokom predal Franci Bratkovič, član uprave Revoza, ki je poudaril, da »so zmagovalci vsi, saj jim je s svojimi pobudami uspelo doseči neverjetne premike v svojem okolju in izboljšati ne le varnost v prometu pač pa tudi odnos do okolja.«

Ker je zaradi projekta proizvodnje novih vozil v Revozu t.i. obdobje zaupnosti, si otroci tokrat niso mogli ogledati proizvodnega procesa, so si pa zato ob prihodu ogledali muzejsko zbirko IMV in spoznali del zgodovine podjetja. Srečanje pa se je zaključilo s poučnimi delavnicami, ki jih je pripravila Agencija RS za varnost v prometu: otroci so s ''pijanimi očali'' in na kolesu s čelado na glavi premagovali ovire na poti.