pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Kočevje

FOTO: V Kočevju ostreje nad tiste, ki ne ločujejo odpadkov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.03.2016 08:45

Prebivalce Kočevja so ta mesec na zabojnikih za odpadke pričakale opozorilne nalepke Komunale Kočevje, s katerimi jih podjetje opozarja, naj nemudoma začnejo ločevati odpadke.

Delavci Komunale Kočevje so opozorila nalepili na približno 100 zabojnikov za mešane komunalne odpadke, v katere so stanovalci odvrgli neustrezne smeti, na primer embalažo ali biološke odpadke. Namen nalepk, ki so presenetile marsikaterega Kočevca, je po besedah vodje ravnanja z odpadki Saše Kljun uporabnike spomniti, da so dolžni ločevati odpadke. Kočevsko komunalno podjetje, ki je ločene zbiralnike uvedlo leta 2001, zadnjih šest let občane intenzivneje obvešča o ločenem zbiranju. Kljub temu so rezultati porazni: pri nedavnih pregledih celotne vsebine zabojnika za mešane komunalne odpadke so delavci Komunale Kočevje ugotovili, da je le 13% smeti v pravem zabojniku, 87% pa bi jih morali občani odvreči v druge zabojnike. Javno komunalno podjetje bo 'packe', ki ne bodo upoštevali navodil, kmalu v sodelovanju z občinskim inšpektoratom tudi oglobilo. Kolikšne so predvidene globe, je pojasnil vodja Medobčinskega inšpektorata in redarstva (MIR) občin Kočevje, Kostel in Osilnica Damir Marinč (izjava spodaj).

Kot dodajajo na Komunali Kočevje bodo tiste zabojnike, v katerih so vse vrste odpadkov, še naprej označevali z obvestili in opozorili.

Vodja Medobčinskega inšpektorata in redarstva, Damir Marinč