franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Koprivnica

FOTO: V Koprivnici obeležili zaključek sanacije šole

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.06.2016 10:20

V okviru praznika občine Krško so včeraj učenci, učitelji in vzgojiteljice slovesno »odprli vrata« po zaključeni energetski sanaciji telovadnice in vrtca pri osnovni šoli Koprivnica.

Kot je poudaril župan občine Krško mag. Miran Stanko, bo delo in bivanje v obnovljenih prostorih tako za učitelje kot učence in vrtičkarje naslednja leta bolj prijetno. Kot je dodal, je energetska sanacija, sofinancirana iz evropskega kohezijskega sklada v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007 – 2013, razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«, obsegala sanacijo fasade, strehe, stavbnega pohištva, izolacijo temeljev in zunanjo ureditev. Celotna naložba je znašala nekaj manj kot 313.000 evrov, od tega gradbena dela, ki jih je izvajalo podjetje NGD Ljubljana, 292.000 evrov. 85 % upravičenih stroškov je bilo sofinanciranih iz evropskih sredstev, preostalih 15 % pa je strošek Občine Krško. V roku dveh let bo prihranek končne energije znašal 85 MWh na leto. Uporabno dovoljenje za objekt je bilo izdano konec decembra 2015, v tem letu pa Občina Krško obnovo nadaljuje z zunanjo ureditvijo, v načrtu je po besedah župana tudi obnova kurilnice, kuhinje in knjižnice.
S plesom, pesmijo in glasbo so slovesni dogodek popestrili učenke, učenci in najmlajši iz vrtca ter Pihalni orkester Senovo, na ogled pa so postavili tudi ročna dela ročnodelske sekcije KD Anton Aškerc Koprivnica.

To je že četrta osnovna šola (po OŠ Jurija Dalmatina Krško, Adama Bohoriča Brestanica in telovadnici pri OŠ Leskovec), ki je bila energetsko sanirana, v letošnjem letu pa je na področju vzgoje in izobraževanja v načrtu obnova vrtca Pika Nogavička pri OŠ Leskovec, v času šolskih počitnic pa nadaljevanje obnove učilnic višje stopnje na OŠ Jurija Dalmatina v Krškem.