Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

planinec Svet24.si

Astrološki športni vodič: oven naj teče, bik ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

elena fanchini Njena.si

Po boju s kruto boleznijo umrla 37-letna smučarka

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Novice Novo mesto

FOTO: V Krki evakuacija, gasilci v akciji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2012 15:13

V Krki je izbruhnil požar na sončni elektrarni na skladišču embalaže, zato so zaposlene iz skladišča evakuirali, interventi pa so pogasili požar in poškodovanim nudili prvo pomoč.

V Krki so danes na osrednji lokaciji v Ločni na strehi skladišča embalaže, na kateri je sončna elektrarna, izpeljali letos že 10. vajo s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Vajo je spremljal tudi predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič.

Današnji zvoki sirene sistema za javljanje požara tako niso naznanjali pravega izrednega dogodka, ampak so napovedali začetek Krkine vaje z naslovom Sončna elektrarna 2012. Po scenariju vaje je prišlo do požara na sončni elektrarni na skladišču embalaže, zato so zaposlene iz skladišča evakuirali, interventi pa so pogasili požar in poškodovanim nudili prvo pomoč.

Z vajo so preverili učinkovitost in usklajenost operativnih enot za zaščito in reševanje pri skupnem ukrepanju ob morebitnem požaru. Posebno pozornost so namenili učinkovitosti delovanja sistema obveščanja, izpeljavi evakuacije zaposlenih iz skladišča, postopkom gašenja požara na sončnih elektrarnah, uporabnosti osebne in skupinske opreme interventov ter reševanju ponesrečenih na strehi skladišča. Tako so znova preverili učinkovitost in usklajenost operativnih enot za zaščito in reševanje pri skupnem posredovanju ob morebitnih izrednih dogodkih.

Na vaji so sodelovali vsi zaposleni v navedenem in sosednjem skladišču, člani Industrijske gasilske enote Krka (poklicni gasilci Oddelka za varstvo pred požarom in drugi prostovoljni operativni gasilci), gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto, zdravnik in reševalci Zdravstvenega doma Novo mesto z reševalnim vozilom, bolničarji Krkine ekipe prve pomoči in dežurni energetik Inženiringa in tehničnih storitev. Prizorišče vaje pa so zavarovali varnostniki Krkinega Oddelka varovanja.

Z upoštevanjem tehnoloških navodil, z vlaganji v razvoj in izboljšave, z rednimi usposabljanji zaposlenih in s predpisanimi servisnimi vzdrževanji sistemov je možnost za nastanek nepričakovanih dogodkov v podjetju zelo majhna. Ker pa se zavedajo nevarnosti, v Krki vsako leto organizirajo vaje s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Letos jih bodo organizirali in izvedli kar 15.

V Krki skrbijo za varnost in zdravje zaposlenih ter okoliških prebivalcev tudi z vlaganji v opremo, tehnologijo in znanje na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Visokokakovostna tehnološka oprema, vgrajeni sistemi aktivne požarne zaščite in usposobljena lastna Industrijska gasilska enota jim omogočajo hitro in učinkovito posredovanje ob morebitnih izrednih dogodkih.