nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Dobova

FOTO: V Slovenijo vstopilo že več kot 248.000 migrantov

Piše: Radio Krka/PU Novo mesto/STA

Čas objave:
21.11.2015 17:45

Na mejnem prehodu Dobova so bili tudi danes migranti. Snegu so kljubovali brez dežnikov, nekateri so se nizkim temperaturam zoperstavili tako, da so se ogrnili v odejo.

V Slovenijo vstopilo že več kot 248.000 migrantov, od tega danes do 18. ure 1960. V nastanitvenih in sprejemnih centrih je bilo ob 18. uri 1731 migrantov, od tega največ v Dobovi in na Šentilju. Slovenijo pa je po podatkih policije od 20. oktobra zapustilo 237.021 migrantov.

Na Mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova sta danes v spremstvu hrvaških policistov pripeljala dva vlaka s 1960 tujci. Nekaj pred 8. uro je pripeljal vlak z 874 osebami in ob 15. uri vlak s 1086 osebami. V Dobovi pravkar pričakujejo naslednji vlak, na katerem naj bi bilo po napovedih hrvaških varnostnih organov 992 migrantov.

Trenutno je na železniški postaji in v sprejemnem centru v Dobovi še okoli 1100 tujcev. Po opravljenih policijskih postopkih, zdravstveni in humanitarni oskrbi, bodo policisti upoštevajoč logistične in nastanitvene kapacitete, tujce z vlaki in avtobusi pospremili v nastanitvene centre v notranjosti države. Danes so policisti največ tujcev spremljali proti Jesenicam in Šentilju.