stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

FOTO: V Sokolski dom vrgli molotovki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.06.2016 12:32

Koga moti Sokolski dom? Kdo si drzne nad tujo lastnino z molotovko in grafiti svastike? Očitno gre za skupino predrznežev, ki jih moti dejavnost prebivalcev novomeškega Sokolskega doma. Vandalizem bodo morala slej kot prej raziskati novomeški kriminalisti in policija. Neuradno smo izvedeli, da naj bi šlo za skupino organiziranih nepridipravov, ki nasprotujejo humanitarnosti prebivalcev Sokolskega doma.

Vandali so se ponoči, okoli 1. ure zjutraj, znova spravili nad novomeški Sokolski dom. V vhodna vrata stavbe so vrgli dve molotovki, v katerih je bila pomešana stopljena plastika. Tekočina je zgodovinska vrata uničila, kar pomeni, da bodo potrebne prenove. Po besedah očividca naj bi šlo za skupino več ljudi, ki so po dogodku zbežali v smeri novomeške Loke. Takoj po glasni eksploziji so prispeli policisti in kriminalisti, ki dogodek zdaj preiskujejo.

Tokratno vandalstvo je že peto v nekaj mesecih. Sprva je skupina 3x z grafiti in svastiko porisala pročelje novomeškega Sokolskega doma, že drugič pa je bil objekt tarča vandalov tudi z molotovkami. Po besedah tamkajšnjih prebivalcev se je uničevanje Sokolskega doma začelo, ko je skupina tam živečih prostovoljcev začela zbirati humanitarno pomoč za begunce.

Foto: Dušan Novak