IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Tolmin

FOTO: V Tolminu poteka Overjam Reggae Festival

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.08.2015 15:57

Danes bodo Overjam s toplimi reggaemi ritmi podžgali FRANCISCA, SISTA AWA, RAPHAEL & EAZY SKANKERS in legendarni »roots reggaejaš« MAX ROMEO; Do večera se obiskovalci hladijo v rekah in ustvarjajo v delavnicah

Overjam Reggae Festival v Tolminu te dni doživlja in preživlja svojo četrto in najbolj uspešno ponovitev. V idiličnem okolju Soče in Tolminke se poleg koncertov, ki po 19. uri zvečer izpod šotorov pred poletno sončno pripeko zvabijo še zadnje ljubitelje raznovsrtnih reggae ritmov, odvija tudi pester delavniški program: DELAVNICE, OVERJAM4KIDZ (Overjam za otroke) in OVERJAM UNIVERZA.

Danes, v petek, 14.08.2015, bodo na glavnem odru nastopili: FRANCISCA, SISTA AWA, RAPHAEL & EAZY SKANKERS in MAX ROMEO. Slednji je znan predvsem po tem, da je z albumom Wet Dreams (1968) začel svoj reggae stil. Festival pa bo v soboto, 15.08., zaključil CHAM, poznan kot “učenec” Damiana Marleya, najmlajšega sina Boba Marleya. Bazo oboževalcev je dobil s hitoma »Fighter« in »Ghetto Story«.

Reki Tolminka in Soča že od srede, 12. avgusta, poskakujeta v reggae ritmih in vseh njegovih odtenkih. Čeprav zadnji DJ-ji omagajo šele, ko se sonce prebija skozi okoliške vrhove, so prvi obiskovalci na delavnicah že ob 10. uri zjutraj.

Tudi na letošnjem Overjamu se je namreč poleg poslušanja glasbe mogoče uriti in izpopolniti v 9 različnih dejavnostih: jogi, pilatesu, hoola hoopu, izdelovanju iz gline, urejanju mičnih pričesk, glasbenih delavnicah, žongliranju, hoji po slacklineu, bobnarskih delavnicah in učnih urah plesa.

»Prostor ob sotočju oziroma na obali, kjer potekajo delavnice, je ves dan v živahnem dogajanju. Delavnice se začno ob 10. uri in trajajo do 18. ure, vendar jih zaradi izredno velikega obiska pogosto podaljšamo,« je o obisku na delavnicah povedala vidno zadovoljna nad letošnjim odzivom obiskovalcev festivala, programska vodja delavnice, Ines Ćosić.



»Na jogi je npr. zjutraj vsaj 40 ljudi,« pravi Ćosićeva. Med zanimivostmi izpostavlja dejstvo, da so delavnic plesa (dance hall) in hoola hoopanja udeležujejo tudi moški in ne le ženske. »Občasno pa na delavnice zavije tudi kakšen otrok,« še pravi.

Overjam skrbi tudi za ozaveščenost. Današnje predavanje v sklopu Overjam Univerze, ki se začne ob 17. uri, bo pod drobnogled vzelo tematiko gensko spremenjenih organizmov in zagovornika le teh – MONSANTO.

Sicer pa nas do zaključka letošnjega Overjam Festivala loči le še en dan. Predzadnji večer bodo namreč popestrili FRANCISCA, SISTA AWA, RAPHAEL & EAZY SKANKERS in MAX ROMEO.
MAX ROMEO (rojen MAXWELL LIVINGTON SMITH, 22. novembra 1944) je jamajški reggae in roots reggae umetnik, čigar glasba se drži na lestvicah tako doma kot tudi v Angliji. Romeo je imel več hitov tudi s skupino Emotions. Njegov album »wet dreams« (1968) vsebuje odkrita seksualna besedila, s čimer je pravzaprav začel novi reggae stil.

Pestro bo tudi na »rdečem odru« z izvajalci: BRADA, MAD RED, SUEDMASSIV in FLECK. Na »zelenem odru« pa bodo nastopili: TIBERIAS TOWA, ROCKERS DUB MASTER in RISE'N SHINE.
Obiskovalci imajo še vedno čas za obisk festivala, zato vljudno vabljeni na sklepno dejanje, ki bo v soboto, 15.08. s CHAM-om.