profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

FOTO: V Zimski šoli o poslovnem coachingu

Piše: Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu

Čas objave:
21.02.2019 08:36

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu (FOŠ,), je od 21. 1. 2019 do 13. 2. 2019, v sodelovanju s Fakulteto za industrijski inženiring, Visoko šolo za upravljanje podeželja Grm Novo mesto in Glotta Novo, organizirala Zimsko šolo 2019 z naslovom Poslovni coaching.

Zimska_sola_FOS2.jpg
Zimska šola
Foto: E.H.

Namenjena je bila tako študentom, ki so si želeli pridobiti kompetence iz poslovnega coachinga, hitreje napredovati, pridobiti ECTS kreditne točke kot tudi drugi zainteresirani javnosti, predvsem mentorjem delovne prakse. Z Zimsko šolo smo želeli povečali vpetost fakultete v okolje in spodbudili njeno sodelovanje tako s strokovnjaki iz področja coachinga kot tudi s sorodnimi visokošolskimi zavodi.

Zimska_sola_FOS3.jpg
Zimska šola
Foto: E.H.

Udeleženci zimske šole so razvili kompetence s področja poslovnega in prodajnega coachinga, veščin coachinga za vodje, korporativnega in kolegialnega coachinga, osvojili pa so predvsem znanja poznavanja in razumevanja vloge, konceptov in spretnosti poslovnega coachinga v profesionalnem razvoju posameznika in organizacij, organizacijske in vodstvene spretnosti ter preseganja (ne)kulture tarnanja in pritoževanja ter sposobnost konstruktivnega pogovora s  sogovornikom z namenom novih uvidov in premikov. Izvajalci zimske šole so prepletli najsodobnejša teoretična spoznanja kot tudi najnaprednejše praktične rešitve, ki se uporabljajo v konkretnih primerih.

Zimska_sola_FOS4.JPG
Zimska šola
Foto: E.H.
Udeleženci so po zaključku izobraževanja pridobili certifikat FOŠ - Animator poslovnega coachinga ter mednarodni certifikat INLPTA: Praktik coachinga.