volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Metlika

FOTO: Večja varnost in vidnost pešcev na prehodih tudi v Metliki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.10.2015 12:21

Tudiu v Metliki so minuli četrtel pripravili terensko preventivno akcijo Večja varnost in vidnost pešcev na prehodih, ki v sklopu aktivnosti nacionalne preventivne akcije »Bodi viden, Bodi previden« do 18. oktobra poteka po vsej Sloveniji.

Metliško akcijo sta pripravila Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Metlika in Policijska postaja Metlika v sodelovanju z Združenjem šoferjev in avtomehanikov Bela krajina, Medobčinsko inšpekcijo in redarstvom občin Bele krajine, Društvom prijateljev mladine Metlika, Osnovno šolo Metlika in Otroškim vrtcem Metlika.
Preventivna akcija za večjo varnost in vidnost pešcev na prehodih je potekala v Metliki, ko se je zvečerilo in je bila vidljivost zmanjšana. Naključnim pešcem, ki so prečkali prehode za pešce smo predstavili namen preventivne akcije ter razdelili odsevna telesa in različna preventivna gradiva, ki jih je za sodelujoče svete zagotovila Agencija RS za varnost prometa.
Cilj akcije je zmanjšanje števila prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci in zmanjšanje teže posledic teh prometnih nesreč ter povečanje uporabe odsevnih teles pešcev, ki so nadpovprečno izpostavljeni tveganjem prometnih nesreč in zmanjšani vidljivosti.