turban eva mendes Dobra karma

Znana lepotica bi bila v samostanu, če bi nune ...

Jelena Karleuša Svet24.si

FOTO: Karleuša je tokrat presegla samo sebe

JANSA FB obljuba migranti Reporter.si

Število nezakonitih prehodov meje tudi pod ...

bejrut Svet24.si

FOTO in VIDEO: Grozljivi prizori iz Bejruta: umrlo...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Občino Izola tresejo tudi nepremičninski posli

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Tanja Žagar Njena.si

On je del življenja Tanje Žagar že 38 let

Novice Brežice

FOTO: Velik interes za programe na Ekonomski in trgovski šoli Brežice

Piše: H.M.I.

Čas objave:
10.02.2018 12:30

Tudi na Ekonomski in trgovski šoli Brežice sta potekala informativna dneva, ki ju je koordinirala Helena Medved Ivanuš. Šola tudi letos razpisuje dva štiriletna programa, in sicer ekonomski tehnik in predšolska vzgoja, dveletni diferencialni program ekonomski tehnik (poklicno-tehnično izobraževanje) ter triletni program trgovec.

Istočasno je v prostorih Višje strokovne šole Brežice potekala predstavitev višješolskegaprograma ekonomist, ki je nadgradnja srednješolskim programom in v katerega se lahko vpišejo vsi, ki so končali katerokoli srednjo šolo.

Na informativnem dnevu so dijaki vseh programov s pomočjo mentorjev prikazali svoje spretnosti, sposobnosti in znanja, tako na kulturnem, športnem, kakor tudi strokovnem področju, na katerem se izobražujejo.

V avli šole so pripravili kratek sprejem za starše in učence osnovnih šol. Z mentorico Patricijo Rudolf so dijaki predšolske vzgoje pripravili kratek kulturni program. Obiskovalce je pozdravila tudi ravnateljica Mojca Tomažin. Zaželela jim je dobro počutje na naši šoli, predvsem pa uspešno odločitev o vpisu na izbrano srednjo šolo.

Po končanem uvodnem delu je o šoli, o možnostih nadaljnjega izobraževanja in pomembnih datumih spregovorila svetovalna delavka šole Alenka Pečnik Kranjec.Pridružile so se ji tudi vodje posameznih programskih učiteljskih zborov Urška Senica, Hermina Vučajnk, Mira Starc in Mojca Ogorelc. Spregovorile so o znanjih in veščinah, ki jih dijaki pridobijo v okviru posameznih programov, predvsem pa tudi o zaposlitvenih možnostih. Na koncu se jim je pridružila tudi Elena Mlakar, koordinatorica projektov Erasmus+. Še posebej je opozorila na osebno rast in izkušnje, ki jih dijaki pridobijo ssodelovanjem v različnih mednarodnih projektih inopravljanjem prakse v tujini. Ta se bo letos izvajala na Portugalskem.

Za učence in starše so odprli tudi nekaj učilnic, kjer je potekal pouk. Povabili so jih k pouku matematike, slovenščine, angleščine in nemščine.

Zadnjo točko informativnega dne so postavili v telovadnico šole. Na poti do telovadnice so si obiskovalci lahko ogledali razstavo na temo zimskih olimpijskih iger »Plakati in bakle« pod mentorstvom Lojzeta Konca. Po ogledu telovadnega nastopa našega telovadca Bena Kunsta (mentor Albert Žnidaršič) so obiskovalce povabili k predstavitvi izdelkov dodatnih aktivnosti, natečajev in projektov, ki se jih dijaki udeležujejo v okviru različnih strokovnih in splošnih predmetov. Prav tako pa so jim posredovali šedodatne informacije za lažjo odločitev o izbiri nadaljnjega šolanja.

»Dragi učenci, odločitev o izbiri poklica zagotovo ni lahka odločitev. Pomembno je, da pri odločitvi upoštevate svoje želje in interese. V kolikor se boste odločili za izobraževanje na naši šoli, se bomo trudili te interese razvijatiin negovati. Trudili se bomo za vašo, torej tudi za našo rast. Kakor pravi tudi naš slogan: ''Ker nam je mar za vsakogar''«, so sporočili iz ETRŠ Brežice,

Foto: Metka Galič