profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

FOTO: Veseli december so pričarali starejšim in otrokom

Piše: OZRK Novo mesto, N.R.

Čas objave:
31.12.2019 12:35

Veseli december je čas druženja, praznovanja in obdarovanja. Živahni dnevi obdarovanj so na Območnem združenju RKS Novo mesto cel december. Najprej so v prostorih Humanitarnega centra razveselili 128 otrok iz socialno šibkega okolja z darili akcije Božiček za en dan. Vsa darila so bila skrbno pripravljena in označena za vsakega otroka posebej.

1 - Priprava daril.jpg
Priprava daril
Foto: OZRK NM

Decembra tradicionalno obdarijo tudi vse starejše od 78 let. S pomočjo prostovoljcev v krajevnih organizacijah RK smo letos obdarili 5.126 starostnikov. Na Mestnih njivah so nam pri obdaritvi starejših pomagali učenci OŠ Center in dijaki Gimnazije Novo mesto. Tako so skupaj razdelili 120 daril. Socialno ogrožene starostnike so razveselili še z dodatnimi darili. Nekaj sta jih prispevala Božiček za en dan in Radio Krka, ki je poslušalce v decembrskih oddajah vabil k prinašanju daril. Ta darila so razdelili starejšim občanom ob prejemu prehranskega paketa.

Pri Stanki ┼áa┼íek v Stopi─Źah.jpg
Pri gospe Stanki v Stopičah
Foto: OZRK NM

Prostovoljci Gimnazije Novo mesto pa so skupaj z območnim združenjem že petič izpeljali akcijo Gimnazijski Božiček za starejše. Organizacijo letošnje akcije je na šoli prevzel klub InterAct, ki je izkupiček dveh decembrskih akcij namenil nakupu 10 daril za starostnike v socialni stiski in 5 za uporabnike RK. Dijaki so skupaj s prostovoljci RK z obiskom razveselili starejše v Novem mestu in okolici. Ti obiski so se vseh zelo dotaknili. Mladi prostovoljci si niso predstavljali, da ljudje ponekod tako težko živijo, v hišah brez kurjave in tople vode, precej osamljeni in onemogli.

Pri Martini Bla┼żi─Ź v Kotih.jpg
Pri gospe Martini v Kotih
Foto: OZRK NM

Uporabniki Rdečega križa pa so prejeli darila na tradicionalnem decembrskem druženju z gimnazijskimi prostovoljci in udeleženci socialne aktivacije v humanitarnem centru Rdečega križa. Druženje je potekalo ob izdelovanju simpatičnih darilc, peki piškotov in pesmi ob spremljavi na kitaro.

Pri 100-letnici Mariji Nosan na Rate┼żu.jpg
Pri 100-letnici Mariji Nosan na Rateżu
Foto: OZRK NM

Veseli jih, da so skupaj z Božičkom za en dan, gimnazijskimi prostovoljci in Radiem Krka v predprazničnih dneh prinesli otrokom in starejšim nekaj radosti in človeške topline.