stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Krško, Brestanica

FOTO: Vesna Pisarović na Gradu Rajhenburg

Piše: KD Krško, Ž.

Čas objave:
05.07.2018 16:12

S koncertom Vesne Pisarović se nadaljuje ciklus poletnih prireditev na gradu Rajhenburg.

_DSC3978 (Large).jpg

Priznana hrvaška glasbena ustvarjalka, ki se je najprej uveljavila kot pop pevka, kasneje pa jo je neobičajen preobrat v glasbenem izrazu privedel k jazzu, bo v družbi priznanih glasbenikov predstavila svoj najnovejši projekt z naslovom Naša velika pesmarica. 


Projekt Naša velika pesmarica je specifična in izvirna interpretacija dediščine bivše jugoslovanske zabavne glasbe iz obdobja 50-ih, 60-ih in 70-ih let preteklega stoletja. Srce parajoče balade v big-band aranžmajih in lahkotni evrovizijski hiti, prepesnitve francoskih šansonov in italijanskih šlagerjev, »prebrisane« twist melodije in pastoralne rock scene, swing ritmi in južnoameriški ritmi Mediterana – Vesna Pisarović in njeni glasbeni partnerji vse to podvržejo minucioznemu postopku dekonstrukcije: odtegnitvi in razstavitvi, spreobrnitvi in manipulaciji, ter ponovni sestavitvi v ekscentrično glasbeno montažo. V tem smislu nam namesto nostalgičnega hrepenenja po minulem, Naša velika pesmarica predstavi pravzaprav izrazito ustvarjalen odnos do preteklosti.

vp4 (Large).jpg

Vesna Pisarović je priznana hrvaška pevka, ki jo je k jazzu privedel neobičajen in radikalen preobrat v glasbenem izrazu. Po dolgoletni in uspešni karieri v popularni glasbi je leta 2012 pri znameniti berlinski avantgardni založbi Jazzwerkstatt objavila svoj jazz prvenec »With Suspicious Minds«. Trenutno živi in dela v Berlinu.

Koncert bo v petek, 6. julija ob 20.30 uri v atriju gradu Rajhenburg (Velika dvorana Kulturnega doma Krško v primeru slabega vremena. V primeru selitve se koncert začne ob 20.45 uri).