nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brežice

FOTO: Z materami v pomlad

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.03.2016 15:53

Študenti 2. letnika visokošolskega programa Turizem Fakultete za turizem so v torek, 22. marca 2016, pripravili že 3. tradicionalno prireditev »Z materami v pomlad«. Svoje mame in vse prisotne so presenetili s čudovito prireditvijo, ki se je odvijala v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice. Rdeča nit večera je bil materinski dan ter praznik vseh žensk, pa tudi moških, in prehod iz mrzle zime v najbolj čaroben čas v letu, ko vse začne brsteti in cveteti – v pomlad.

Bogat kulturni program so študenti sestavili sami v okviru predmeta Management prireditev pod mentorstvom pred. dr. Lee-Marije Colarič-Jakše. Tako so študenti vodili prireditev, ob spremljavi na klavirju so recitirali pesmi znanih slovenskih pesnikov, večer pa so polepšali s svojimi pevskimi in plesnimi točkami. Na odru so se študentom pridružile tudi mažoretke iz Dobove in člani klape Parangal, ki so s svojimi glasovi segli v srca deklet, žensk, mater in vseh, ki so bili prisotni.

Vrhunec večera je predstavljal pogovor z zanimivimi gostjami, ki izstopajo iz sivega povprečja vsakdana in zmorejo uspešno usklajevati družinsko in poslovno življenje. To so bile Majda Arh, Maja Kozmus, Ana Nuša Somrak in Elka Zevnik. Izpostavile so, da je vloga ženske danes drugačna, saj ima mnogo več zadolžitev. Pri tem je za uspešno usklajevanje družinskega in poslovnega življenja najbolj pomembno usklajevanje med partnerjema ter skupno delo. Prav za vse ženske pa naj bo osnovo vodilo pridobitev izobrazbe, saj to predstavlja pot do uresničitve ciljev.

Kot posebni gost prireditve se je gostjam pridružil olimpionik Primož Kozmus, ki je predstavil svoj moški vidik o vlogi žensk v sodobni družbi. Poudaril je zavzemanje za enakopravnost žensk in moških tudi v športu. Dodal je še, da je v vsakodnevnem življenju bistveno to, da se oboji dopolnjujemo. Sicer pa je prireditev »Z materami v pomlad« podprl tudi župan Občine Brežice g. Ivan Molan. V nagovoru se je zahvalil Fakulteti za turizem, da tudi s takimi dogodki prispeva k rasti občine in k povezovanju občanov. Prav tako pa je prisotne nagovoril dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru izr. prof. dr. Boštjan Brumen.

Študenti se niso izkazali samo na odru, ampak tudi v zakulisju. Poskrbeli so za najmlajše, saj je animacijska skupina študentov ustvarila inovativno delavnico za otroke, kjer so ustvarili majhno pozornost za starše, na koncu pa so zbranim predstavili tudi pesmico, ki so se jo naučili. Poleg tega so študenti poskrbeli še za zaključno pogostitev, celotno organizacijo prireditve, prav vse udeleženke pa so prijetno presenetili z rožico.