volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Krka

FOTO: Z Noetovo barko na Mestni vrh

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.10.2015 11:13

Da bi se rešili Biblijskega potopa, ki je posledica božjega gneva nagrmadenih grehov ljudi, so se člani Planinskega društva Kočevje na barki, takšni kot jo je svoj čas po božji zapovedi zgradil Noe, iz Podgorske ulice po Kalanki (Kalanova pešpot) odrinili proti koči Planinskega društva na Mestni vrh.

S seboj so vzeli tudi živino (pse in kure) in veliko semensko banko (žitarice, krompir, fižol, korenček, čebulo, jajca, orehe.

"V mojem zabojniku številka 10553 sta tudi jež in ježevka. Dragi sotrpini na negotovi poti, da boste vedeli, z nami je tudi ta živalska vrsta, ki se razlikuje po tem, da ima jež eno bodico več, ježevka pa se ponaša z luknjo več," je za dobro voljo v zgodnjih urah, seveda ob šilčkih »premikovca« (domačega žganja) poskrbel planinski vodnik Stane Vidovič. Žana Šaleharja je pobuda v društvu o Noetovi poti tako vneto navdušila, da je pred dvema mesecema začel puščati brado in brke. "Želim biti vsaj en dan Noe," je zaupal prijateljem in dodal, da se bo jutri obril.


Sicer imajo takšne poti predvsem družabni značaj, je dejal Zoran Radanovič, pobudnik nenavadnega pohoda kočevskih planincev, ki so ob prihodu na vrh ladjo po suhem spustili do koče. Tam se je nadaljevalo Noevo veseljačenje. "Ta koča se trenutno ponaša z dvema certifikatoma, poleg tega pa je prejela priznanje Turističnega društva Kočevje. Vse niti vselej dobrega visoko nad Kočevjem držita oskrbnika Jožica in Boris," je še dejal Radanovič in spomnil, da so pred dvema letoma na mestni vrh odšli v škotskih krilih, lani je vsakdo s seboj vzel domiseln pripomoček iz lesa. Prihodnje leto pa ... (poslušajte tonski izjavi)

Zoran Radanovič o koči.mp3


Zoran Radanovič o pohodu.mp3