stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Ribnica

FOTO: Za vandranje nikoli prepozno

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.01.2013 07:29

Svetovni popotnik, novinar, fotograf in snemalec Zvone Šeruga je v Miklovi hiši predstavil svojo deveto knjigo, z naslovom Popotnik. Hkrati so si obiskovalci ogledali tudi enourni dokumentarni film Popotnik v režiji Aleša Žemlje.

Film je nastajal vzporedno s knjigo, narejen pa je iz materialov, nastalih na ekspediciji skozi kameno dobo Zahodne Papue, na plemenskih območjih Namibije ter na moto Afriki 2011.

Šeruga je uvodoma ponosno povedal, da je odrastel pod Gorjanci, ob paši krav, okopavanju vinogradov, zimski večeri pa so mu minevali od družinski molitvi rožnega venca za pečjo. Poletje je preživel s kopanjem na Krki, saj je bilo zanj morje takrat predaleč. Po končani gimnaziji se je vpisal na znameniti FSNP, ker je naredil tri letnike novinarstva in diplomi za razliko od njegove Romane, ljubezni že iz študentskih dni, ki je bila do pred kratkim glavna in odgovorna urednica Dela, obrnil hrbet. Raje je, kot je dejal, zajahal motor in šel v svet.


Predstavil se je tudi Jaka Bartol iz Loškega Potoka, ki je prav tako kot Zvone prepotoval dobršen del sveta. Le da je Potočan, ki ima doma urejen lični muzej starega orodja, edinstven v Sloveniji, začel zemeljsko oblo spoznavati šele pri petdesetih. Torej za vandranje nikoli prepozno.

Šeruga o Poptniku


Šeruga o Afriki